CONGRESUL PSD: Viorica Dăncilă este noul președinte executiv al partidului!

CONGRESUL PSD: Viorica Dăncilă este noul președinte executiv al partidului!

 Viorica Dăncilă este numărul 2 în PSD  

Social-democraţii s-au reunit sâmbătă în Congres extraordinar la Sala Palatului, prilej cu care 24 de candidaţi vor cere votul forului de conducere pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi regionali ai PSD. Nu vor fi alegeri pentru funcţia de preşedinte al PSD, funcție ocupată de Liviu Dragnea. 

În urma votului de sâmbătă, Viorica Dăncilă este noul președinte executiv al partidului.

Viorica Dăncilă a obținut 2.880 de voturi "pentru" și 939 "împotrivă".

Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu au plecat de la congresul PSD. Candidați la funcția de președinte executiv al PSD, ei nu au mai luat cuvântul, în timp ce al treilea candidat, Viorica Dăncilă, a vorbit în plen.

Ecaterina Andronescu: "Mie-mi pare rău, pentru că îmi pregătisem un discurs, un discurs care era îndreptat către oameni, pe principiile fundamentale ale social-democrației".

Nicolae Bănicioiu: "Înțeleg că acest congres a fost făcut în primul rând pentru a reechilibra balanța de gen în PSD. E foarte bine, eu tocmai asta am vrut să fac, am vrut să-i cedez candidatura mea doamnei Andronescu. Cred că și domnul Dragnea, dacă iubește atât de mult echilibrul de gen, ar trebui să-i cedeze doamnei Dăncilă și funcția de președinte al partidului. Niciodată în PSD nu a fost o astfel de situație. Îmi pare rău că a trebuit să asistați și d-voastră la o repetiție de multe ore a programului de guvernare, pe care l-am mai adoptat de câteva ori. Celor care au încredere în PSD: nu acesta este PSD-ul. PSD-ul este un partid cu oameni serioși, deocamdată câțiva dintre colegii noștri au împrumutat niște practici pedeliste. Este un congres cu foarte multe lucruri noi, În primul rând nu  îl invităm pe singurul președinte pe care l-a dat PSD-ul. Nici pe dl Adrian Năstase. A venit dl Stanishev, restul colegilor din PES n-au venit. Eu rămân membru PSD".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un matematician celebru desființează munca de doi ani a președintelui. "Am cam râs de chestia asta, pentru că înseamnă puțină neseriozitate"

astăzi, 16:02
90

Radu Gologan, profesor la Universitatea Politehnica din București, coordonatorul olimpicilor la Matematică și președinte al Societății de Științe Matematice din România susține că rapo...

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: Temperaturi mai ridicate decât în mod normal, ploaie și lapoviță

astăzi, 15:21
137

Valorile termice diurne vor rămâne, în general, peste normele climatologice ale perioadei, iar la nivel de precipitaţii probabilitatea de producere a acestora - mai ales sub formă de ploaie şi l...

Important pentru botoșăneni: Un nou serviciu destinat cetăţenilor!

astăzi, 14:36
218

Din dorinţa de a oferi servicii publice de calitate, în beneficiul cetăţeanului român, Direcţia Generală de Paşapoarte a dezvoltat o aplicaţie prin care oferă posibilitatea cetăţ...