Comunicat - Senatorul PSD Lucian Trufin "Măsura care poate întineri satul românesc"

Comunicat - Senatorul PSD Lucian Trufin "Măsura care poate întineri satul românesc"

Senatorul PSD Lucian Trufin în calitate de inițiator, a susținut în plenul Camerei Superioare a Parlamentului “Propunerea legislativă de aprobare a Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară”, program ce vizează acordarea unui sprijin financiar angajatorilor din aceste sectoare în vederea angajării tinerilor cu vârsta de până la 40 de ani, pentru o perioadă de cel puţin un an.

Sprijinul financiar este acordat angajatorului pe o perioadă de 12 luni în condiţiile angajării a minimum 2 tineri cu vârsta de până la 40 de ani, pe locuri de muncă existente sau nou create.

Angajatorul (fermier, PFA, II, IF, Cooperativă Agricolă ) care face dovada angajării a doi tineri cu vârsta de până la 40 de ani, va beneficia de următorul sprijin lunar pentru fiecare angajat conform Programului :

 a) 1000 de lei pentru studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară;

b) 750 de lei pentru studii medii de specialitate, precum și  cursuri de formare profesională de scurtă durata în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară;

c) 500 lei pentru persoane fără studii.

“Crearea locurilor de muncă, sprijinirea integrării şi participării grupurilor dezavantajate pe piața muncii şi dezvoltarea unei societăţi inclusive reprezintă priorităţi ale dezvoltării rurale din România. Impactul acestui program asupra sectorului agricol vizează o creștere semnificatică a forței de muncă în agricultură. Efectul nu este numai unul direct, ci are consecințe și pe orizontală, deoarece tinerii se vor instala la sat, vor întemeia familii în zona rurală, vor consuma veniturile obținute în mediul economic local, societatea câștigând o persoană care are o sursă de venit concretă și stabilă”, a declarat senatorul social-democrat Lucian Trufin.

  “Programul pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură și industria alimentară”  alături de  “Programul de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea  de reproducție” și de “Programul de susținere pentru activitatea de reproducție, incubatie si de creștere în sectorul avicol” reprezintă măsuri concrete de sprijinire a Agriculturii românești și o dovadă în plus că acest domeniu al economiei naționale este prioritar pentru Guvernul și Parlamentul României.

Toate cele trei proiecte urmează a fi înaintate Camerei Deputaților spre dezbatere și adoptare, în calitate de cameră decizională.

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
267

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5265

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
203

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...