COMUNICAT - Senatorul Lucian Trufin: "În 2017, fermierii botoșănenii vor obține subvenții mai mari comparativ cu anul trecut"

COMUNICAT - Senatorul Lucian Trufin: "În 2017, fermierii botoșănenii vor obține subvenții mai mari comparativ cu anul trecut"

Senatorul PSD Lucian Trufin a declarat, marți, că potrivit datelor de la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură, fermierii din județul Botoșani vor primi pentru anul în curs subvenții agricole pentru o suprafață cu peste 6.000 de hectare mai mare decât în anul 2016. Astfel, potrivit APIA Botoșani, suprafața eligibilă pentru acordarea subvențiilor în anul 2017 va fi de 269.583 ha, comparativ cu suprafața de 263.558 ha, pentru care s-a acordat subvenția în anul 2016.

„Sunt două aspecte care au contribuit la această creștere. Pe de o parte, este meritul ministrului Agriculturii, domnul Petre Daea, care a susținut cu fermitate necesitatea acordării la timp a subvențiilor dar și a respectării termenului de depunere a cererilor, iar fermierii au căpătat încredere că pot obține în timp util acești bani.

Pe de altă parte, este meritul angajaților APIA Botoșani care împreună cu administrațiile publice locale au informat fermierii eliminând blocajele, eliberând la timp toate documentele astfel încât, agricultorii botoșăneni, au înregistrat la timp cererile pentru subvenții. Apreciez efortul conjugat al tuturor factorilor implicați, le mulțumesc și îi felicit.

 

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
224

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
40

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
335

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...