Comunicat - Răzvan Rotaru: "România și Croația trebuie să coopereze în cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene 2019-2020 pentru consolidarea coeziunii în regiune"

Comunicat - Răzvan Rotaru: "România și Croația trebuie să coopereze în cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene 2019-2020 pentru consolidarea coeziunii în regiune"

Deputatul PSD face parte din delegația comisiei de politică externă a Parlamentului României care se întâlnește cu viceprim-ministrul Croației

Deputatul PSD Răzvan Rotaru va participa în perioada 24-26 octombrie alături de ceilalți membri ai Comisiei pentru Politică Externă la prima vizită oficială în Republica Croația după deplasarea pe care a avut-o președinta acestui stat, doamna Kolinda Grabar-Kitarović la începutul acestei luni în România.

În perioada ianuarie 2019 - iunie 2020 țara noastră va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene împreună cu Finlanda și Croația.

„Este o certitudine că avem în fața noastră oportunități extraordinare de cooperare pentru care este necesar să căutăm modalitățile de interacțiune care să fructifice mai bine avantajele poziționării geografice și a capacităților logistice ale regiunii. Îmi exprim deci speranța că discuțiile care vor avea loc în cadrul acestei reuniuni între reprezentanții Parlamentului din cele două state, precum și întâlnirea cu Marija Pejcinovic Buric, viceprim-ministru și ministrul afacerilor externe și europene al Republicii Croația vor da roade, astfel încât să beneficiem reciproc de ideile care vor fi vehiculate cu privire la promovarea formatele regionale de cooperare, în special în ceea ce privește Inițiativa celor trei Mări”, a anunțat Răzvan Rotaru.

Croația are multiple poziţii similare cu România, mai ales în ce priveşte politica de coeziune, justiţie, mediu, energie, cercetarea şi inovarea.

„În acest context se impune consolidarea cooperării româno-croate, atât la nivel economic și politic, cât și în ceea ce privește stabilirea comună a obiectivelor de integrare în spațiul Schengen și aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Atât România, cât și Croația trebuie să aibă un interes comun pentru o coordonare strânsă în vederea exercitării pentru prima dată pentru ambele țări a acestui mandat important”, a declarat Răzvan Rotaru.

Datoria celor două Parlamente este aceea de a se asigura că parteneriatul amplu dintre NATO și Uniunea Europeană se extinde din ce în ce mai mult și asupra țărilor noastre, pentru a asigura securitatea granițelor Europei. Cu toate acestea, mai presus de orice strategie de întărire a capabilității operaționale în teren și la granițele NATO și Uniunea Europeană trebuie să stea efortul diplomatic.

„România este în mod direct interesată de a atrage investiţii pentru a deveni parte a coridorului de transport intermodal care traversează Europa prin valorificarea Portului Constanţa drept centru logistic și de transport la Marea Neagră, dar şi a fluviului Dunărea prin dezvoltarea transportului fluvial regional”, a subliniat parlamentarul social-democrat.

(Comunicat de presa)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
81

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
221

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
95

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...