COMUNICAT - Răzvan Rotaru: "Programul Primul salariu pentru angajarea absolvenților de studii superioare a intrat în line dreaptă"

COMUNICAT - Răzvan Rotaru: "Programul Primul salariu pentru angajarea absolvenților de studii superioare a intrat în line dreaptă"

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că până la sfârșitul lunii iunie va intra în vigoare programul „Primul salariu”, prin care se garantează tinerilor absolvenți de studii superioare un venit brut de 2.500 lei/lună, timp de trei ani și subvenționarea angajatorului cu 50% din cheltuiala salarială, cu menținerea angajării timp de 5 ani.

„PSD a promis în campanie că va lua măsuri pentru creșterea șanselor tinerilor să aibă un loc de muncă stabil și bine plătit, astfel încât să-și formeze o familie în România și nu să plece la muncă în străinătate. Ne ținem de cuvânt și punem în aplicare toate proiectele prin care tinerii din fiecare zonă a țării să se poată dezvolta atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Programul Start-up-Nation a demarat de câteva zile, alocarea la fondul de burse s-a majorat de 2,5 ori de la 83 lei/lună la 201 lei/lună, a fost adoptat programul prima chirie, iar acum urmează aprobarea măsurilor pentru intrarea pe piața muncii a tinerilor cu studii superioare”, a declarat Răzvan Rotaru.

În urma unei întrebări transmise de parlamentarul social-democrat către Ministerul Muncii și Justiție Sociale, în prezent se lucrează la realizarea actului normativ prin care vor fi stimulați pe de o parte tinerii să își găsească un loc de muncă stabil imediat după finalizarea studiilor de licență, iar pe de altă parte vor fi încurajate companiile private să angajeze absolvenți de facultate printr-o serie de reduceri fiscale din partea statului.

„În cadrul MMSJ s-a constituit un grup de lucru pentru elaborarea unui proiect de lege de completare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă. Actul normativ respectiv va conține dispoziții specifice privind modalitățile de acordare, finanțare și implementare a măsurii prevăzute în programul Primul salariu. Până în prezent, în cadrul grupului de lucru a fost elaborat un prim draft ce urmează a fi asumat de către MMSJ, împreună cu estimarea impactului financiar asupra bugetului asigurărilor pentru șomaj. Potrivit Programului anual de lucru al Guvernului pentru 2017, termenul de realizare al proiectului de lege menționat este stabilit pentru sfârșitul trimestrului II 2017”, se arată în răspunsul transmis deputatului social democrat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale.         

(Comunicat de presa)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
557

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
121

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
76

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...