Comunicat PMP: Din cauza incompetenţei ministrului Sănătăţii mor oameni!

Comunicat PMP: Din cauza incompetenţei ministrului Sănătăţii mor oameni!

"Vom decide dacă e cazul sau nu să declarăm epidemie de gripă. Am aceste date, nu pot să spun dacă avem sau nu epidemie. În calitate de ministru nu pot să iau nişte decizii pe informaţii trunchiate. Sunt spitale care nu raportează cazurile de gripă, voi cere explicaţii. În această seară am primit date şi le-am confruntat. Mi se pare o pură inconştienţă. Voi lua măsuri în aceste cazuri. Nu mi se pare normal ca în cazuri ca ăsta, când Europa e în prag de epidemii, noi să ne facem că raportăm sau să nu raportăm", a declarat Sorina Pintea.

Ascultând-o pe Sorina Pintea, ai un sentiment profund că în faţa ta se devoalează un caz clasic de schizoidie: pe de o parte, după ce au murit deja 54 de oameni, ministresa ne transmite că să nu ne mai isterizăm şi că, oricum, chiar dacă se anunţă oficial existenţa epidemiei, Ministerul nu are ce măsuri suplimentare să ia. Pe de altă parte, Sorina Pintea nu mai pridideşte să se erijeze în victimă, susţinând că spitalele nu o informează corespunzător.

Presupunând că această variantă ar fi adevărat, singurul lucru decent şi firesc pe care ar putea să-l facă plângăcioasa doamnă ministru ar fi să-şi dea demisia. În primul rând pentru că recunoaşte că nu exercită niciun fel de control asupra subordonaţilor săi şi în al doilea rând pentru că se plânge continuu, dar nu acţionează nicicum pentru a îndrepta situaţia.

În condiţiile în care în farmacii nu există doze suficiente pentru vaccin antigripal şi în contextul în care s-au administrat mai puţin de 300.000 de vaccinuri, devine evident că nu există vreo strategie, că s-a acţionat pompieristic şi că lucrurile nu au cum să se rezolve cu un astfel de management. Ascultând-o pe Sorina Pintea, poţi avea impresia că este picată de pe lună: ea niciodată nu ştie ce se întâmplă în sistem, dar îşi exprimă disponibilitatea şi deschiderea, fiind promotorul principal al motto-ului “Ce bine ar fi să fie bine”. 

Sunt unii politicieni care nu mai prididesc cu laudele la adresa ministrului Pintea. Cu părere de rău, realitatea obiectivă arată că doamna Pintea este la fel de incompetentă precum toţi ceilalţi miniştri din Guvernul Dăncilă. Dacă mergem doar pe principiul susţinerii unor oameni pe criterii politice, în detrimentul evaluării corecte a prestaţiei administrative, România nu va progresa. 

Diferenţa dintre ea şi Daea ţine de faptul că, din cauza incompetenţei sale, mor oameni. În urmă cu două zile, s-a anunţat al şaizecilea caz de deces ca urmare a epidemiei de rujeolă.

Preşedinte PMP Botoşani Radu Judele  

Comunicat de presa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent născut în Botoșani, elogiat de presa italiană!

astăzi, 09:23
47

Italienii elogiază, într-un articol în La Nazione, talentul unui adolescent român în vârstă de 17 ani. Născut în Botoșani, Bogdan Stauciuc locuiește de mu...

CUMPLIT: Bătrână ștrangulată în propria casă pentru banii de pensie!

astăzi, 09:05
152

A supraviețuit războiului, foametei și zecilor de ani de comunism, dar a ajuns batjocura unui individ care a tânjit la fărâma ei de bani. Femeia în vârstă de 87 de ani a f...

Revolta unui dascăl după ce profesoara înjunghiată în fața cancelariei a fost găsită vinovată. "Nu aveți suflet, sunteți seci pe dinăuntru şi complici cu agresorul"

astăzi, 08:38
305

Comisia Liceului "Spiru Haret" din Ploiești a analizat cauzele incidentului deosebit de grav în care un cadru didactic a fost înjunghiat de un fost elev. Profesoara de mate...