COMUNICAT - Mihaela Huncă: "Guvernul PSD a majorat cu 700 lei finanțarea cheltuielilor anuale pentru pregătirea fiecărui elev din România"

COMUNICAT - Mihaela Huncă: "Guvernul PSD a majorat cu 700 lei finanțarea cheltuielilor anuale pentru pregătirea fiecărui elev din România"

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că Guvernul PSD condus de prim-ministru Sorin Grindeanu a luat decizia de a crește finanţarea de bază pentru învăţământul preuniversitar.

"În urma adoptării a două hotărâri de guvern s-a majorat cu 700 lei finanțarea cheltuielilor anuale pentru pregătirea fiecărui elev din România. Astfel, costul standard per elev și preșcolar pentru învăţământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat va crește de la 3.043 lei/an la 3.740 lei/an. Aceste măsuri înseamnă mai mulți bani pentru salariile profesorilor, pentru cheltuielile cu pregătirea și formarea profesională a acestora precum și pentru evaluarea elevilor", a declarat Mihaela Huncă.

Fiecare școală primește anual de la Ministerul Educației o sumă de bani pentru finanțarea educației elevilor, din sumele defalcate din TVA prin bugetele locale. Aici sunt incluse pe de o parte veniturile personalului didactic, iar pe de altă parte sunt cheltuielile cu pregătirea profesiorilor și evaluarea elevilor.

"Am spus atunci când am candidat că vreau să avem un învățământ de calitate pentru tinerii din toată țara și salarii decente pentru dascălii noștrii și pentru toate celelalte persoane care lucrează în sistemul nostru de educație. Cele două hotărâri ale Guvernului și legea pe care parlamentarii social-democrați au adoptat-o în Parlament pentru creșterea cu 15% a salariilor în domeniul educației și sănătății arată că ceea ce am promis în programul de guvernare punem în practică. În continuare voi face tot ce va ține de mine pentru ca toate școlile județului nostru să beneficieze de dotări moderne pentru sălile de clasă, laboratoare și biblioteci dar și pentru dezvoltarea învățământului tehnic și profesional", a subliniat deputatul PSD.

(Comunicat de presa)

 

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...