COMUNICAT - Marius Budăi: "Fără discriminări pe piața asigurărilor RCA și tarife decente raportate la condițiile economice din România"

COMUNICAT - Marius Budăi: "Fără discriminări pe piața asigurărilor RCA și tarife decente raportate la condițiile economice din România"

Deputatul PSD Marius Budăi, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a declarat luni că în urma dezbaterilor la care a participat alături de reprezentanții Autorității pentru Supraveghere Financiară se va modifica modul de calcul al polițelor RCA, astfel încât tariful de referință să fie stabilit pentru o perioadă nedeterminată și să nu mai fie diferențe atât de mari, în funcție de vârstă, cum este în prezent.

„În cadrul comisiei s-a făcut un grup de lucru pentru a rezolva problema tarifelor RCA. Am susținut că sub nicio formă nu putem reveni la tarifele exagerate ale polițelor RCA care au fost practicate anul trecut. Toți șoferii și proprietarii de autoturisme așteaptă de la noi o rezolvare pe termen lung a problemei asigurărilor auto obligatorii. PSD are deja un proiect pe care îl susțin personal cu scăderea RCA la mașini pentru tinerii între 18-35 ani. Nu este corect ca un tânăr să plătească un tarif RCA dublu față de o persoană în vârstă. E discriminare. Trebuie să scădem RCA pentru tineri la jumătate din valoarea actuală”, a declarat Marius Budăi.

În prezent vorbim de o discriminare a tinerilor în ceea ce privește modul de calcul al polițelor RCA. Un șofer tânăr plătește un tarif RCA dublu față de o persoană în vârstă. Tariful RCA pentru un autoturism cu capacitatea cilindrică între 1.201-1.400 cm3 pentru un șofer cu vârsta peste 60 de ani este aproximativ 540 de lei pe an, în timp ce pentru un șofer cu vârsta sub 25 de ani este în medie 985 de lei pe an.

„Nu este în regulă soluția propusă de fostul Guvern care a preferat să nu își asume rezolvarea acestei probleme și a înghețat tarifele pentru 6 luni, iar acum noi trebuie să venim cu o soluție pentru că acest lucru îl așteaptă de la noi atât șoferii, cât și transportatorii. Avem nevoie de predictibilitate în acest domeniu, ca de altfel în toată economia românească. Proprietarii de autoturisme, indiferent de vârstă trebuie să știe care este valoarea RCA, astfel încât să își stabilească prioritățile și să își calculeze valoarea cheltuielilor. De aceea, trebuie să stabilim tarife de referință pe o perioada nedeterminată. Nu este în ordine să modificăm la câteva luni tarifele, să introducem alte criterii de calcul a valorii poliței RCA sau în funcție de cum vor asiguratorii noi să plătim de fiecare dată alte sume”, a precizat deputatul PSD Marius Budăi.

(Comunicat de presa)

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
1

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
162

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
292

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...