Comunicat - Marius Budăi: "Antreprenorii care au firme vor putea retrage dividendele în fiecare trimestru, nu doar la finalul anului fiscal"

Comunicat - Marius Budăi: "Antreprenorii care au firme vor putea retrage dividendele în fiecare trimestru, nu doar la finalul anului fiscal"

Parlamentarul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a anunțat că Parlamentul a adoptat și a trimis spre promulgare legea care oferă firmelor opțiunea de a repartiza dividendele după încheierea fiecărui trimestru, nu doar la finalul anului fiscal. Repartizarea trimestrială a dividendelor este opțională, iar în cazul în care firma înregistrează pierderi în trimestrele următoare, acționarii vor trebui să restituie dividendele plătite suplimentar, în termen de 60 de zile după aprobarea situației financiare anuale. 

„Posibilitatea repartizării trimestriale a dividendelor este un beneficiu în primul rând pentru întreprinzătorii mici care trăiesc din propria lor afacere. Iar aproape toate aceste firme sunt românești. Se termină practic cu ipocrizia în care se foloseau tot felul de formule pentru a scoate bani din firmă, înainte de repartizarea anuală a dividendelor. După intrarea în vigoare a noilor modificări, acționarii vor avea acces în mod transparent la profitul obținut, nu doar la finalul exercițiului fiscal, ci și pe parcursul anului, după raportările trimestriale”, a explicat Marius Budăi. 

Președintele Comisie pentru buget, finanțe și bănci a subliniat că noile modificări vor aduce și o serie de avantaje pentru bugetul de stat. „În primul rând, statul va încasa mai repede cota de impozit aferentă dividendelor. În al doilea rând, sumele repartizate acționarilor vor intra în circuitul economic și vor genera taxe și impozite suplimentare ce se vor aduna de asemenea la bugetul de stat. Nu în ultimul rând este o măsură ce contribuie la un mediu de afaceri prietenos, care în general favorizează investițiile”, a precizat deputatul PSD.

Legea adoptată de Parlament a fost trimisă la președintele României, care are la dispoziție 20 de zile pentru a decide dacă o promulgă sau dacă o trimite  pentru reexaminare înapoi la Parlament. 

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiectul de lege care prevede ca gărzile medicilor să fie recunoscute ca vechime în muncă, avizat favorabil în Comisia de Sănătate din Senat

Miercuri, 20 Februarie 2019
94

Proiectul de lege care prevede ca gărzile efectuate de medici să fie recunoscute ca vechime în muncă a fost avizat favorabil, miercuri, în Comisia de Sănătate din Senat. Proiectul de ...

Bucurați-vă de ziua de mâine. De vineri se face frig și vin ploile

Miercuri, 20 Februarie 2019
295

Vremea calda si frumoasa de care am avut parte in aceste zile ne paraseste curand. Doar joi ne vom mai bucura de soare si temperaturi ridicate, pentru ca de vineri se face frig si ploua in toata tara....

Patru primării din Botoşani cer împuşcarea câinilor vagabonzi, din cauza pestei porcine. Protestul asociațiilor: "Ce treabă au câinii cu pesta porcină?!"

Miercuri, 20 Februarie 2019
1152

După apariţia a două noi focare de pestă porcină africană la doi mistreţi, alţi patru primari din Botoşani au decis să urmeze exemplul celui din comuna Pomârla şi au cerut vână...