Comunicat - Marius Budăi: "Antreprenorii care au firme vor putea retrage dividendele în fiecare trimestru, nu doar la finalul anului fiscal"

Comunicat - Marius Budăi: "Antreprenorii care au firme vor putea retrage dividendele în fiecare trimestru, nu doar la finalul anului fiscal"

Parlamentarul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a anunțat că Parlamentul a adoptat și a trimis spre promulgare legea care oferă firmelor opțiunea de a repartiza dividendele după încheierea fiecărui trimestru, nu doar la finalul anului fiscal. Repartizarea trimestrială a dividendelor este opțională, iar în cazul în care firma înregistrează pierderi în trimestrele următoare, acționarii vor trebui să restituie dividendele plătite suplimentar, în termen de 60 de zile după aprobarea situației financiare anuale. 

„Posibilitatea repartizării trimestriale a dividendelor este un beneficiu în primul rând pentru întreprinzătorii mici care trăiesc din propria lor afacere. Iar aproape toate aceste firme sunt românești. Se termină practic cu ipocrizia în care se foloseau tot felul de formule pentru a scoate bani din firmă, înainte de repartizarea anuală a dividendelor. După intrarea în vigoare a noilor modificări, acționarii vor avea acces în mod transparent la profitul obținut, nu doar la finalul exercițiului fiscal, ci și pe parcursul anului, după raportările trimestriale”, a explicat Marius Budăi. 

Președintele Comisie pentru buget, finanțe și bănci a subliniat că noile modificări vor aduce și o serie de avantaje pentru bugetul de stat. „În primul rând, statul va încasa mai repede cota de impozit aferentă dividendelor. În al doilea rând, sumele repartizate acționarilor vor intra în circuitul economic și vor genera taxe și impozite suplimentare ce se vor aduna de asemenea la bugetul de stat. Nu în ultimul rând este o măsură ce contribuie la un mediu de afaceri prietenos, care în general favorizează investițiile”, a precizat deputatul PSD.

Legea adoptată de Parlament a fost trimisă la președintele României, care are la dispoziție 20 de zile pentru a decide dacă o promulgă sau dacă o trimite  pentru reexaminare înapoi la Parlament. 

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meteo: Din ce în ce mai frig, se anunță ploi și minime sub zero grade

astăzi, 20:42
127

Vremea continuă să fie rece și în următoarele zile, meteorologii anunțând burniță în timpul noptii și temperaturi destul de scăzute. Miercuri se anu...

LPF, în conflict cu televiziunile: Șefii Ligii cer respect pentru suporteri

astăzi, 17:16
163

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal a intrat in conflict cu televiziunile care detin drepturile pentru meciurile din Liga 1 din cauza programarii partidelor la ore imposibile pentru suporteri. Se...

FOTO - Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

astăzi, 16:27
222

Pornind de la ideea că un om informat știe să acționeze în situații de urgență, în urmă cu șapte ani, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţia...