COMUNICAT - Marius Budăi: "Prin noua lege a pensiilor vor fi reparate toate inechitățile: pentru muncă egală și contribuții egale vor fi pensii egale"

COMUNICAT - Marius Budăi: "Prin noua lege a pensiilor vor fi reparate toate inechitățile: pentru muncă egală și contribuții egale vor fi pensii egale"

Deputatul PSD Marius Budăi a anunțat astăzi că noua lege a pensiilor va intra în dezbatere publică începând cu luna octombrie.

„Noua lege va echilibra bugetul de pensii. Nicio pensie nu va scădea, vor fi reparate inechitățile, astfel încât să ajungem treptat ca pentru muncă egală și contribuții egale să avem pensii egale. De anul viitor se schimbă raportul dintre pensionari si angajați. De la un angajat pentru un pensionar, în prezent, se ajunge la doi angajați pentru un pensionar. Pensia minimă garantată devine prestație socială și astfel vor mai exista puțin peste 3 milioane de pensii”, a declarat Marius Budăi.

România are în prezent 5,5 milioane de pensionari. 75% dintre ei sunt cu stagiu de vechime și cotizare, iar 25% primesc pensia minimă garantată fără stagiu de vechime și cotizare corespunzătoare. Aceste persoane, vor primi o „pensie minimă” sub forma unei indemnizații sociale care va ajunge la 640 de lei, începând de anul viitor, mai mare cu 23% față de cât primesc acum, 520 de lei.

Astăzi există pensii inegale pentru aceeași vechime, aceeași muncă și aceleași contribuții, doar pentru că persoanele au ieșit în momente diferite la pensie. Aceste inechități flagrante trebuie îndreptate treptat, astfel încât cei care acum primesc mai puțin să ajungă la nivelul celor care azi primesc mai mult. În perspectivă se echilibrează bugetul de pensii, care acum este susținut prin transferuri de la bugetul de stat. Este evident că în condițiile în care doi salariați vor susține un pensionar, contribuțiile de la bugetul de pensii vor ajunge să fie suficiente”, a subliniat deputatul social-democrat.

 

(Comunicat de presa)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
17

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
129

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
749

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...