COMUNICAT Doina Federovici-vicepreședinte PSD: "Prin gâlceava pe care o provoacă în relația cu Guvernul, președintele Iohannis merge pe contrasens față de așteptările românilor"

COMUNICAT Doina Federovici-vicepreședinte PSD: "Prin gâlceava pe care o provoacă în relația cu Guvernul, președintele Iohannis merge pe contrasens față de așteptările românilor"

Vicepreședintele PSD Doina Federivici a reacționat tăios la declarațiile președintelui Iohannis cu privire la execuția bugetară pe primul trimestru din 2018. 

„Președintele a recurs la o lovitură șmecherească, pentru a găsi un pretext de a solicita din nou demisia doamnei premier Viorica Dăncilă. A criticat unele rezultate economice de pe primul trimestru, știind foarte bine că în luna aprilie toate acele date s-au modificat în sens pozitiv. A criticat faptul că în primele luni din an veniturile fiscale au fost ceva mai mici, din motive strict conjuncturale, deși știa bine că în aprilie ANAF a încasat cu 1 miliard de lei peste ceea ce fusese programat în buget. Când știi că lucrurile merg de fapt bine, cum poți să fii atât de incorect și cu cetățenii și să le spui că lucrurile ar merge rău? Este evident că președintele nu e sincer și doar caută pretexte pentru a intra în conflict cu Guvernul și în special cu doamna prim-ministru”, a declarat vicepreședintele PSD pentru regiunea de Nord-Est. 

Doina Federovici a mai adăugat că acțiunile președintelui Iohannis sunt motivate strict electoral, dar generează o stare de instabilitate politică și induce o îngrijorare nejustificată la nivelul opiniei publice. „Doamna prim-ministru Dăncilă are rezultate bune în primele luni de guvernare. Guvernul a colectat mai multe venituri decât își propusese la începutul anului, investițiile au crescut de trei ori față de anul trecut, fondurile europene atrase au crescut cu 44% față de aceeași perioadă din 2017, iar Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional au arătat că România este pe drumul cel bun. Ceea ce face președintele este doar o acțiune electorală prin care caută gâlceavă cu Guvernul în speranța că își va recupera o parte din electoratul dezamăgit. În realitate însă, prin această atitudine conflictuală, domnul președinte merge pe contrasens față de așteptările românilor, care s-au săturat de scandalurile politice și vor ca Guvernul să fie lăsat să își facă treaba”, a subliniat senatorul social-democrat.

(Comunicat de presa)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
209

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
755

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2019

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...