COMUNICAT - Doina Federovici: "Deși mai e mult de făcut, studenții au obținut de la actualul guvern cel mai mult de la Revoluție încoace"

COMUNICAT - Doina Federovici: "Deși mai e mult de făcut, studenții au obținut de la actualul guvern cel mai mult de la Revoluție încoace"

Cu ocazia deschiderii anului universitar, președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a declarat că actualul guvern PSD+ALDE a manifestat cel mai mare interes pentru rezolvarea problemelor din mediul universitar.  În acest sens, reprezentanta social-democraților a amintit majorările substanțiale de burse, precum și creșterile de salarii pentru profesori.

„Suntem încă departe de ceea ce ar trebui să fie mediul universitar românesc. Dar oricine este onest și privește evoluțiile din acest an, fără a fi prizonierul unui partizanat politic, va admite că studenții au obținut de la actualul guvern cele mai multe beneficii de la Revoluție încoace. Bursele au crescut de la 83 lei la 204 lei alocați pe fiecare student, iar banii se acordă inclusiv în vacanțe. De asemenea, studenții pot călători gratuit pe CFR, în orice moment și spre orice destinație internă, iar profesorii au avut o majorare de salarii de 15% și mai urmează încă două tranșe a câte 25% la începutul anului viitor”, a argumentat Doina Federovici.

Senatorul PSD susține că una dintre prioritățile sistemului universitar românesc ar trebui să vizeze o legătură mai strânsă cu mediul de afaceri din România, astfel încât tinerii care termină o facultate să își găsească ușor un loc de muncă bine plătit, iar agenții economici să dispună de forța de muncă înalt calificată de care au nevoie. În acest sens, președintele PSD Botoșani a reamintit de proiectul înființării unor secții universitare în reședința județului. „Polii de dezvoltare din România sunt orașele cu centre universitare. Deci dacă vrem ca oamenii de afaceri să vină în Botoșani trebuie să găsim o formulă ca aceștia să poată găsi aici forța de muncă de care au nevoie. Deci este esențial să reluăm discuțiile pentru înființarea unor secții universitare la Botoșani sau cel puțin ca în centrul universitar de la Iași să existe specializări relevante pentru mediul de afaceri din județul nostru. Este cea mai sigură cale de a stopa plecare tinerilor noștri în străinătate”, a spus Federovici.

 

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
329

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
18

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
375

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...