Comunicat - Deputatul PSD Răzvan Rotaru se implică în refacerea blocului din strada Primăverii afectat de explozie în septembrie

Deputatul PSD Răzvan Rotaru împreună cu viceprimarii municipiului Botoșani și conducerea Formens se implică în refacerea blocului din strada Primăverii afectat de explozie în septembrie.

Comunicat - Deputatul PSD Răzvan Rotaru se implică în refacerea blocului din strada Primăverii afectat de explozie în septembrie

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu cei doi viceprimari ai municipiului Botoșani, Cosmin Andrei și Marian Murariu și cu reprezentanții conducerii grupului Formens, cel mai mare angajator privat din judetul Botoșani, s-au făcut toate demersurile legale pentru efectuarea lucrărilor de refacere a blocului din strada Primăverii, afectat de o explozie în luna septembrie.

În urma prezentării inițiativei parlamentarului social-democrat de a veni în sprijinul locatarilor din blocul afectat de explozie, Formens Botoșani a luat decizia de a se implica direct prin alocarea unei sume în valoare de 25.000 euro.

Marian Murariu s-a ocupat de obținerea autorizării lucrărilor de consolidare și reabilitare a imobilului și a certificatului de urbanism, iar Cosmin Andrei este cel care a avut inițiativa de a organiza un concert caritabil pe 1 decembrie pentru strângerea de fonduri în vederea sprijinirii sinistraților.

„Vreau să le mulțumesc celor din conducerea Formens, și în mod deosebit domnului Gerard Losson pentru că a înțeles situația în care se află cele 12 familii care s-au văzut fără un acoperiş deasupra capului în prag de iarnă. Este un gest de caritate pentru care merită tot respectul comunității locale. Afacerea pe care a dezvoltat-o Formens la Botosani a propulsat compania în topul celor mai mari angajatori ai județulului Botoșani asigurând numai în municipiu un număr de 1.015 de locuri de muncă și peste 2.000 la nivelul întregului grup. Este important că avem alături de noi astfel de oameni, care, pe lângă responsabilitățile care le revin în calitatea lor de factori determinanți ai mediului economic local doresc să se implice atât financiar, cât și din punct de vedere logistic în astfel de evenimente care afectează comunitatea locală. Fac un apel public si la ceilalți oamenii de afaceri de pe plan local să acorde sprijinul în finalizarea acestui proiect”, a declarat Răzvan Rotaru.

Deputatul social-democrat botoșănean a avut mai multe întâlniri cu locatarii din acest imobil, precum și cu reprezentanții Primăriei municipiului Botoșani pentru a căuta soluții rapide prin care să se înceapă reconsolidarea clădirii și reparațiile la fiecare apartament.

Documentația tehnică pentru autorizația de construire ce include și expertiza tehnică a fost realizată, iar la începutul acestei săptămâni urmează să înceapă consolidarea. Lucrările de reabilitare estimate de proiectant se situează în jurul sumei de 50.000 Euro fără TVA. Locatarii au strâns până în prezent circa 40.000 lei, suma care împreună cu cea de 25.000 Euro, reprezentând sprijinul financiar acordat de grupul Formens, le va permite să acopere mai bine de jumătate din necesarul de finanțare.

Lucrările vor fi defalcate în 3 etape: la început se vor efectua reparațiile la exterior, urmând ca în cea de a doua etapă să se realizeze lucrările de consolidare și amenajările interioare, iar în primăvară să se finalizeze lucrările la fațada blocului. O dată cu finalizarea celei de-a doua etape, apartamentele vor putea fi locuibile.

„Până la finalul acestei sesiuni legislative voi depune inițiativa legislativă prin care asigurarea obligatorie pentru locuință să devină eficientă, astfel încât să fie disponibile imediat fondurile necesare pentru astfel de catastrofe, cum a fost cazul din Botoșani. Mai mult decât atât, dacă tot vom avea cu adevărat o asigurare obligatorie, atunci ar trebui poate să discutăm și despre pagubele rezultate din cauze independente de cei asigurați, cum ar fi distrugerile la propria locuință provocate de vecini sau de furnizorii de utilități, respectiv explozii, inundații, furtuni” a subliniat deputatul PSD. 

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
66

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00
13

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
981

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...