Comunicat - Deputat PSD Marius Budăi: "Guvernul face un pas major în deblocarea investițiilor prin modificarea legii achiziților publice"

Comunicat - Deputat PSD Marius Budăi: "Guvernul face un pas major în deblocarea investițiilor prin modificarea legii achiziților publice"

Parlamentarul social-democrat Marius Budăi, președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a declarat joi că prin modificarea legii achizițiilor publice, Guvernul face un pas major în deblocarea investițiilor la nivel regional și local.  

„Este a doua mare intervenție a Guvernului în deblocarea investițiilor, după ce a modificat Legea Parteneriatului Public-Privat. Se transformă radical cadrul legislativ în ceea ce privește achizițiile publice, astfel încât vor fi înlăturate cele mai mari bariere care au frânat până acum dezvoltarea României. Se înlătură problema abuzului de contestații, prin introducerea unei cauțiuni la depunerea contestației. Totodată este dat la o parte obstacolul care ținea pe loc un proiect contestat până la pronunțarea definitivă și irevocabilă. Contractul se va putea semna imediat după verdictul primei instanțe. De asemenea, se reglementează controlul ex-ante, prin simplificarea drastică a acestei proceduri care se desfășoară înainte de atribuirea proiectului”, a declarat Marius Budăi.

Astăzi, se va aproba unul dintre cele mai importante acte normative din acest an, o măsură așteptată cu mare interes, de autoritățile locale, de investitori și de cetățeni în general, care își doresc investiții în dezvoltarea României.

În plus, se simplifică achizițiile directe, după modelul Comisiei Europene prin înființarea Oficiului National pentru Achiziții Centralizate care se va ocupa de cumpărarea în mod grupat pentru toate autoritățile centrale. Pentru început se au în vedere 5 produse: medicamente, carburanți, birotică- papetărie, autovehicule, produse IT&C. 

„Prin toate aceste măsuri se obțin două avantaje majore. Pe de o parte se termină harababura cu diferențele dintre prețurile de achiziție pentru aceleași produse, cumpărate în locuri diferite. Pe de altă parte, va scădea prețul de achiziție, pentru că se va negocia un volum mare de produse, deci vom face economii importante la buget. Cea mai importantă va fi scăderea prețului de achiziție la medicamentele necesare unităților medicale din România. Din economiile făcute vom putea cumpăra mai multe medicamente și de o calitate mai bună. Tot în acest sistem centralizat se vor mai putea achiziționa, carburanți, autovehicule și echipamente pentru industria IT&C”, a adăugat deputatul PSD.

Comunicat de presa

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
61

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
145

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1502

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....