COMUNICAT - Costel Lupașcu: "Susțin valorile familiei tradiționale formate dintre un bărbat și o femeie"

COMUNICAT - Costel Lupașcu: "Susțin valorile familiei tradiționale formate dintre un bărbat și o femeie"

Deputatul PSD Costel Lupașcu a declarat astăzi că organizarea referendumului pentru redefinirea familiei este un demers perfect legitim și constituțional.

„Este răspunsul politic firesc, obligatoriu, la o inițiativă cetățenească solicitată și susținută de peste 3.000.000 de cetățeni. Este important de subliniat că nu PSD va decide. Decizia va aparține poporului român. PSD votează pentru a da posibilitatea poporului român de a-și exprima voința suverană. Coaliția PSD-ALDE a luat decizia politică fermă de a organiza, până la finalul acestui an, referendumul pentru modificarea Constituției, pe tema definiției familiei”, a declarat Costel Lupașcu.

Forma actuală prevede: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

Forma propusă prevede: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

„Consider că este important de specificat pentru a nu exista confuzii că proiectul de lege privește doar modificarea articolului 48 (1) din Constituția României. Eu în calitate de părinte și deputat susțin valorile creștin-ortodoxe și familia tradițională formată dintre un bărbat și o femeie. În opinia mea doar în acest fel putem să vorbim de formarea familiei ce are ca principală menire perpetuarea societății și a culturii noastre ca popor”, a susținut deputatul PSD.

Parlamentarul social-democrat a adăugat că „această modificare a Constituției, în sensul redefinirii familiei ca entitate bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie nu este împotriva nimănui și nu va avea ca rezultat știrbirea vreunui drept fundamental al cuiva. Un referendum nu poate fi ceva rău pentru nimeni. Peste tot în lumea democratică, majoritatea decide. Așadar, societatea românească are dreptul să își definească propriile valori. Tema supusă referendumului nu încalcă drepturile fundamentale ale omului. Nimeni nu este discriminat, nimeni nu este „vânat”, nimeni nu este „condamnat” pentru propriile opțiuni religioase sau sexuale.”

 

Comunicat de presa

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
84

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
51

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
53

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...