Premierul anunţă că demisionează: Merg la Guvern să îmi iau lucrurile
UPDATE!

Premierul anunţă că demisionează: Merg la Guvern să îmi iau lucrurile

Comitetul Executiv al PSD a votat luni retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose, premierul Mihai Tudose anunţând în consecinţă că îşi va depune mandatul.

Premierul Mihai Tudose ar fi spus, în şedinţa Consiliului Naţional Executiv PSD că este dispus să demisioneze, dacă membrii CEx votează retragerea sprijinului politic acordat Cabinetului, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

După cinci ore de discuţii, din luările de poziţie ale membrilor CEx, spun sursele citate, ar rezulta că cei mai mulţi membrii ai Consiliului Executiv i-au cerut lui Mihai Tudose să îşi prezinte mandatul.

În replică, premierul le-a spus celor prezenţi că este dispus să facă acest gest, în condiţiile în care votul din şedinţă este unul de retragere a sprijinului politic.

Totodată, în CEx s-ar fi cerut ca votul să fie unul secret, mai spun sursele politice.

Liderii PSD s-au reunit la ora 16.00, la sediul PSD, fiind pusă în discuţie susţinerea în continuare a Cabinetului Tudose, după ultimele tensiuni între premier şi conducerea partidului.

UPDATE:

Mihai Tudose: Merg la Guvern să îmi iau lucrurile. Acum relaţia cu Dragnea e bună

Mihai Tudose a anunţat că pleacă cu fruntea sus din funcţia de premier şi spune că nu va asigura interimatul, după ce şedinţa CEx PSD a decis retragerea sprijinului politic.

”În seara asta sau mâine dimineaţă îmi dau demisia. Eu nu am dorit să rup partidul. Plec cu fruntea sus, nu regret nimic. Relaţia cu Liviu Dragnea e bună acum. Nu voi asigura interimatul”, a declarat Mihai Tudose.

Liderii PSD se vor reuni marţi, la ora 11.00, pentru a discuta cine este cel mai potrivit pentru a fi propus pentru funcţia de premier.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
8

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
42

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
225

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...