Ce nume noi sunt vehiculate pentru Guvernul Dancila

Ce nume noi sunt vehiculate pentru Guvernul Dancila

Guvernul Dancila va avea aceeasi structura, respectiv aceleasi ministere si acelasi numar de portofolii ca si Executivul Tudose, detinute, in cea mai mare parte, de aceiasi titulari, dar vor exista si ministri noi, in locul celor care au incalcat disciplina de partid.

Pana in acest moment, pare cert ca Olguta Vasilescu va continua la ministerul Muncii, Carmen Dan la ministerul Afacerilor Interne, Mihai Fifor la Aparare, Petre Daea la Agricultura, Paul Stanescu la Dezvoltare, care va fi, cel mai probabil, si vicepremier, dar si Tudorel Toader la Justitie, arata ziare.com.

Pe de alta parte, ALDE, care a detinut patru portofolii - Externe, Mediu, Energie si Relatia cu Parlamentul, si le va pastra. De asemenea, si titularii acestor portofolii se vor regasi in Guvernul Dancila, respectiv Teodor Melescanu, Gratiela Gavrilescu, Toma Petcu si Viorel Ilie. ALDE va pastra, de asemenea, si functia de vicepremier, detinuta de Gavrilescu.

Un alt ministru care se va regasi in Cabinetul Dancila va fi Ioan Denes, la ministerul Apelor si Padurilor, acesta fiind votat recent de CExN al PSD in locul Doinei Pana, dar nu a mai depus juramantul din cauza demisiei lui Tudose.

Potrivit unor surse, nu se vor regasi in Guvernul Dancila fostul vicepremier Marcel Ciolacu, care nu avea oricum un portofoliu, dar nici ministrul Transporturilor, Felix Stroe. Surse politice au mentionat ca e posibil ca Stroe sa fie inlocuit de Razvan Cuc, care s-ar intoarce astfel la minister.

De asemenea, alte surse sustin ca nici ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, nu se va regasi in viitorul Guvern.

De altfel, de la sedinta Guvernului de miercuri au lipsit vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, precum si cel al Fondurilor Europene, Marius Nica, ministri care l-au sustinut Mihai Tudose, inainte ca acesta sa demisioneze din functia de premier.

Cu semnul intrebarii privind prezenta in Guvernul Dancila ar fi ministrul pentru Dialog Social, Gabriel Petrea, dar si ministrul pentru Turism, Mircea Dobre.

Alte surse sustin ca nici ministrul Educatiei, Liviu Pop, nu se va regasi in Guvern, numele vehiculat pentru a-l inlocui fiind cel al Ecaterinei Andronescu.

CExN al PSD urmeaza sa se reuneasca, in cursul zilei de luni, pentru a stabili componenta Guvernului Dancila, ministrii fiind evaluati si aprobati de acest for.

Dragnea a acuzat, dupa demisia lui Tudose, ca are nemultumiri fata de activitatea unor ministri si ca "ministrii mincinosi" nu se vor mai regasi in Guvern.

El a criticat faptul ca in ultima vreme a citit scrisori si postari publice date inclusiv de unii ministri care au incalcat disciplina de partid prin faptul ca nu au discutat problemele expune intai in interiorul formatiunii, fara insa a face si nominalizari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...