Botosaniul va avea 12 parlamentari! Vezi cine ajunge in Parlament la redistribuire!

Botosaniul va avea 12 parlamentari! Vezi cine ajunge in Parlament la redistribuire!

La Botosani, pe langa cei noua parlamentari alesi pe cele noua Colegii din judet, in urma redistriburii vor mai intra in Parlament inca doi deputati si un senator, in total, Botosaniul avand in urmatorul Legislativ 8 deputati si 4 senatori.

Cei care au obtinut mandate in urma redistribuirii si care vor dubla Colegiile sunt Cristian Roman (ARD) cu 13,06% (3.157 voturi), pe Colegiul 5 Botosani, si  Liliana Minca (PP-DD)-21,10% (5.660 voturi), pe Colegiul 3 Saveni, la Camera Deputatilor, si Corneliu Popescu (Partidul Poporului)-17,88% (8.750 voturi), la Senat, pe Colegiul 2 Saveni-Darabani.

Acestia vor intra in Parlament alaturi de Verginel Gireada, Andrei Dolineaschi, Roxana Anusca, Costel Soptica , Mihai Balta, Tamara Ciofu, Doina Federovici, Serban Mihailescu si Viorel Grigoras, toti noua parlamentarii fiind de la USL.

Astfel, pe Colegiul 3 Saveni vor fi doi deputati, respectiv Roxana Anusca si Liliana Minca, pe Colegiul 5 Botosani vor fi de asemenea doi deputati, Mihai Balta si Cristian Roman, iar pe Colegiul 2 Saveni-Darabani vor fi doi senatori, Serban Mihailescu si Corneliu Popescu.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
52

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
192

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
91

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...