Botoşani, a cincea seară de proteste! Oamenii aşteaptă o decizie concretă a Guvernului în privinţa "ordonanţei penalilor" FOTO, VIDEO

Pentru a cincea zi consecutiv, botoşănenii au ieşit în stradă pentru a cere, asemeni sutelor de mii de români din întreaga ţară, abrogarea ordonanţei "penalilor", aşa cum o numesc protestatarii.

Botoşani, a cincea seară de proteste! Oamenii aşteaptă o decizie concretă a Guvernului în privinţa "ordonanţei penalilor" FOTO, VIDEO

În jur de 200 de persoane s-au adunat deja în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani, cerând imperativ Guvernului să renunţe la ordonanţa care a modificat Codul Penal şi care ar favoriza o mare parte din clasa politică care sunt, după cum îi numesc oamenii, "corupţi".

Mai mulţi botoşăneni au venit însoţiţi de copii, unii având şi câteva luni, oamenii spunând că protestează pentru viitorul acestora. Botoşănenii flutură steaguri şi au pancarte, unele dintre acestea cu mesaje amuzante.

"Dragnea, nu fi trist/ la Jilava au dentist"
"Ascundeţi femeile/ Iese Borcea"
"Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne?"


"Până nu vedem ceva concret, stăm aici. Sperăm să anuleze ordonanţa şi să plece acasă. Cam asta îmi doresc eu, s-ar părea că unul câte unul cedează, aşa sunt semnele. Important este să nu cedăm noi. Noi nu renunţăm, vom sta în stradă, nu mi se pare normal ce se întâmplă, nu mi se pare normal să mă îndrept spre altă direcţie decât cea de dinaninte şi nu sunt deloc de acord cu ce se întâmplă în ţara în care trăiesc", spune unul dintre protestatari.

Vizavi de declaraţiile făcute în cursul zilei de sâmbătă de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a vorbit pentru prima oară despre o posibilă abrogare, oamenii spun că sunt deocamdată doar vorbe care nu îi conving să renunţe la protest şi aşteaptă fapte concrete. "Oare cei de la Monitorul Oficial lucrează în noaptea asta? Că luni noapte au stat până la o bucată de noapte ca să tipărească ordonanţa penalilor", glumea un alt protestatar botoşănean.

În jurul orei 19, protestatarii vor mărşălui pe străzile oraşului.

UPDATE 18:50:
La ora 18:45, botoşănenii au pornit în marş pe traseul agreat de autorităţile care au emis autorizaţia pentru protest. Oamenii cer şi altor botoşăneni să se alăture protestului, cu deja celebrul "Ieşiţi din casă dacă vă pasă"

Când au ajuns în faţa sediului PSD, oamenii au huiduit şi au strigat, la fel ca şi vineri seară, "PSD, ciuma roşie". Numărul protestatarilor depăşeşte 400.

UPDATE 19:05
Pe măsură ce botoşănenii îşi continuă marşul, lor şi se alătură alţi şi alţi oameni, numărul protestatarilor depăşind acum 500 de persoane.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la Baisa, traficul este restricţionat!

astăzi, 15:45
570

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

astăzi, 11:41
286

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...

Accident pe contrasens: trei maşini avariate de un şofer băut

astăzi, 10:37
1151

S-a întâmplat vineri, pe strada Săvenilor, cu sens unic, din municipiul Botoşani când tânărul a ales să circule pe contrasens, dinspre Împărat Traian spre Independen...