Botoşani, a cincea seară de proteste! Oamenii aşteaptă o decizie concretă a Guvernului în privinţa "ordonanţei penalilor" FOTO, VIDEO

Pentru a cincea zi consecutiv, botoşănenii au ieşit în stradă pentru a cere, asemeni sutelor de mii de români din întreaga ţară, abrogarea ordonanţei "penalilor", aşa cum o numesc protestatarii.

Botoşani, a cincea seară de proteste! Oamenii aşteaptă o decizie concretă a Guvernului în privinţa "ordonanţei penalilor" FOTO, VIDEO

În jur de 200 de persoane s-au adunat deja în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani, cerând imperativ Guvernului să renunţe la ordonanţa care a modificat Codul Penal şi care ar favoriza o mare parte din clasa politică care sunt, după cum îi numesc oamenii, "corupţi".

Mai mulţi botoşăneni au venit însoţiţi de copii, unii având şi câteva luni, oamenii spunând că protestează pentru viitorul acestora. Botoşănenii flutură steaguri şi au pancarte, unele dintre acestea cu mesaje amuzante.

"Dragnea, nu fi trist/ la Jilava au dentist"
"Ascundeţi femeile/ Iese Borcea"
"Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne?"


"Până nu vedem ceva concret, stăm aici. Sperăm să anuleze ordonanţa şi să plece acasă. Cam asta îmi doresc eu, s-ar părea că unul câte unul cedează, aşa sunt semnele. Important este să nu cedăm noi. Noi nu renunţăm, vom sta în stradă, nu mi se pare normal ce se întâmplă, nu mi se pare normal să mă îndrept spre altă direcţie decât cea de dinaninte şi nu sunt deloc de acord cu ce se întâmplă în ţara în care trăiesc", spune unul dintre protestatari.

Vizavi de declaraţiile făcute în cursul zilei de sâmbătă de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a vorbit pentru prima oară despre o posibilă abrogare, oamenii spun că sunt deocamdată doar vorbe care nu îi conving să renunţe la protest şi aşteaptă fapte concrete. "Oare cei de la Monitorul Oficial lucrează în noaptea asta? Că luni noapte au stat până la o bucată de noapte ca să tipărească ordonanţa penalilor", glumea un alt protestatar botoşănean.

În jurul orei 19, protestatarii vor mărşălui pe străzile oraşului.

UPDATE 18:50:
La ora 18:45, botoşănenii au pornit în marş pe traseul agreat de autorităţile care au emis autorizaţia pentru protest. Oamenii cer şi altor botoşăneni să se alăture protestului, cu deja celebrul "Ieşiţi din casă dacă vă pasă"

Când au ajuns în faţa sediului PSD, oamenii au huiduit şi au strigat, la fel ca şi vineri seară, "PSD, ciuma roşie". Numărul protestatarilor depăşeşte 400.

UPDATE 19:05
Pe măsură ce botoşănenii îşi continuă marşul, lor şi se alătură alţi şi alţi oameni, numărul protestatarilor depăşind acum 500 de persoane.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a decis structura anului scolar 2018-2019: Cursurile incep luni, 10 septembrie

astăzi, 23:02
271

Noul an scolar 2018-2019 va incepe luni, 10 septembrie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa. Noul an scolar are 168 de zile lucratoare (34 de saptamani)...

Maşini avariate după un accident petrecut în localitatea Mănăstirea Doamnei-FOTO

astăzi, 19:10
620

Şoferul unui autoturism Mercedes intenţiona să efectueze o manevră la stânga pentru a intra pe un drum lateral, iar în acelaşi timp un autoturism VW a intrat în depăşirea sa....

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

astăzi, 15:55
1931

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...