Botoșănenii care vor să deschidă o afacere, consiliați de doi secretari de stat - FOTO

Doi secretari de stat au venit, miercuri, la Botoșani pentru a le vorbi botoșănenilor care doresc să dezvolte o afacere despre oportunitățile și programele lansate de Guvern pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.

Botoșănenii care vor să deschidă o afacere, consiliați de doi secretari de stat - FOTO

Harry Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat și Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului au venit la Botoșani la invitația parlamentarilor social-democrați. 

Cei doi oficiali au participat la o dezbatere publică, la Instituția Prefectului, în cadrul căreia au prezentat  programul „Start-up Nation România", la dezbatere fiind prezenți tineri care vor să-și dezvolte o afacere precum și antreprenori și reprezentanții firmelor de pe plan local, o bună parte dintre participanți fiind membri ai PSD Botoșani.

"Principala menire a acestui program este sa stimuleze infiintarea de noi societati mici si mijlocii. In Romania exista un dezechilibru in ceea ce priveste infiintarea de societati comerciale versus cele care se inchid si este unul necgativ. Prin masurile pe care Guvernul Romaniei si le propune dorim sa incurajam cat mai multi tineri, dar nu doar tineri, sa apropiem cat mai multi oameni de zona de antrprenoriat. Credeam ca prin intermediul masurilor de relaxare fiscala si a unor programe putem aduce cat mai multi romani in clasa de mijloc. Dorim sa combatem si exodul plecarii tinerilor din Romania", a spus Harry Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Programul Start-Up Nation-Romania va beneficia de finanțare în perioada 2017-2020 și se vor acorda ajutoare de minimis pentru un număr maxim anual de 10.000 de benficiari. Sursa finanțării va fi din fonduri de la bugetul de stat și din fonduri europene. Obiectivul acestui program în reprezintă încurajarea și stimularea spirirtului antreprenorial al cetățenilor în scopul implicării acestora în structuri economice private. 

Suma pe care o va primi un beneficiar pentru deschiderea unei noi afaceri se ridică la 100.000 sau 200.000 de lei, pentur unul sau două locuri de muncă create. Portalul pentru înscrieri va fi deschis în data de 2 mai și iar aplicația va fi activă timp de 30 de zile. 

 "Ne dorim ca judetul Botosani sa fie judetul cu cele mai multe solicitari pentru ca avem nevoie de noi locuri de munca si va invit nu doar sa accesati programul ci sa transmiteti mai departe tuturor celor interesati sa il acceseze pentru ca finantarea este nerambursabila", a precizat senatorul Doina Federovici.

Cei doi oficiali vor participa miercuri, la Botoșani, și la o dezbatere pe marginea Legii prevenției. 








 

 

 

Spune-ne opinia ta