Angela Merkel câștigă detașat alegerile: Voiam să fim cei mai puternici. Am ajuns unde ne doream!

Angela Merkel câștigă detașat alegerile: Voiam să fim cei mai puternici. Am ajuns unde ne doream!

Conservatorii cancelarului Angela Merkel au castigat alegerile legislative desfasurate duminica in Germania, obtinand, conform sondajelor efectuate la iesirea de la urne, 32,5% din voturi. O victorie dulce-amara, dupa cum a lasat sa se inteleaga Merkel intr-un discurs, duminica seara.

In interiorul CDU se vorbeste despre o pierdere grea. Daca procentele anuntate vor fi confirmate de numararea voturilor, CDU-CSU s-ar afla sub recordul negativ al cancelarului Merkel, de 33,8%, din anul 2009.

Dupa anuntarea exit-poll-ului, Angela Merkel, care si-a asigurat al patrulea mandat de cancelar, s-a adresat suporterilor CDU, facand o referire si la AfD, partidul de extrema dreapta care va fi reprezentat in Parlament.

"Voiam sa fim cei mai puternici. Am ajuns unde ne doream. De noi depinde sa formam un guvern", a declarat Merkel, conform The Independent, citat de Ziare.com.

Cancelarul a atras atentia ca si dupa 12 ani in care CDU a fost responsabil de formarea guvernului se putea intampla orice, dovada fiind rezultatul de astazi. Nu a fost o victorie de la sine inteleasa, a afirmat ea.

"Nu vreau sa ascund faptul ca ne doream un rezultat mai bun. Dar am trecut printr-o perioada legislativa incredibil de dificila", a spus Merkel, care, conform The Local, a afisat mimica unui om multumit.

Merkel a vorbit si despre "provocarea" numita AfD, care complica lucrurile pe viitor. Formatiunea de extrema dreapta a reusit sa stranga indeajuns de multe voturi pentru a intra in Parlament.

"Va trebui sa-i recastigam pe cei care au votat pentru AfD rezolvandu-le problemele, tinand cont de ingrijorarile lor - frici, in anumite cauzuri", a mai afirmat Merkel.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...