ALDE Botoșani cere impunerea unui program intensiv de igienizare a domeniului public din municipiul Botoșani

ALDE Botoșani cere impunerea unui program intensiv de igienizare a domeniului public din municipiul Botoșani

Comunicat:

Filiala ALDE Botoșani solicită Primăriei Botoșani să asigure botoșanenilor un oraș cât mai sigur în situația actuală ce a fost creată de noul Covid-19, prin impunerea unui program intensiv de igienizare a domeniului public din municipiul Botoșani.

Astfel că, Primăria Botoșani poate crea de îndată, un program de spălare a carosabilului și a trotuarelor din municipiul Botoșani cu soluții dezinfectante pe bază de clor pentru sănătatea cetățenilor, curățenia fiind esențială mai ales în aceste momente când toată lumea ia măsuri antiepidemice împotriva coronavirusului, care ia amploare de la o oră la alta în țara noastră și peste tot în lume.

Până la urmă trebuie să prevenim pe cât posibil răspândirea coronavirusului, întrucât domeniul public este un spațiu pe care îl folosim cu toții. Suntem convinși ca menținerea curată și dezinfectarea străzilor și trotuarelor este o măsură care ne va ajuta în această luptă.

Bineînțeles că nu trebuie să ne panicăm, dar trebuie ca fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil, să ținem cont de această pandemie și să respecte o serie de reguli indicate de specialiști, mai ales cele privind igiena personală, a mâinilor în special și să evităm pe cât posibil aglomerația.

Deși, în municipiul Botoșani sunt câteva zeci de persoane venite din Italia, care au fost izolate în diverse locații impuse de autoritățile locale, din fericire nu a fost înregistrat, deocamdată, nici un caz de coronavirus.

(Comunicat de presă emis de organizația ALDE Botoșani)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
79

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
119

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...