ALDE Botoșani: Botoșănenii s-au săturat de promisiuni, vor fapte concrete din partea autorităților!

ALDE Botoșani: Botoșănenii s-au săturat de promisiuni, vor fapte concrete din partea autorităților!

Comunicat:

În ultimele două săptămâni în județul Botoșani au fost prezenți reprezentanți ai Guvernului României, referindu-ne la ministrul Sănătății și ministrul Agriculturii, și credem că este necesar să-i întrebăm public de ce au venit așa târziu în Botoșani, mai ales că sistemul sanitar botoșănean este destul de afectat de Covid-19, iar agricultura din județul nostru a avut de suferit din cauza secetei care a fost până acum.

Echipa Biroului Politic Teritorial (BPT) ALDE Botoșani dorește să le reamintescă domnilor miniștri că tot ei au guvernat România de la începutul acestei pandemii și credem că au fost informați în timp util de situația județului Botoșani,  mai ales că avem un botoșănean la București, care este secretar de stat și face parte din instituția care primește primele informații privind virusul Covid-19 și de aceea considerăm că au ajuns destul de târziu la Botoșani.

Ceea ce am constat noi la aceste două vizite ale domnilor miniștri este că au venit doar pentru analizarea situației în teren și pentru a face promisiuni pentru ce măsuri vor lua în viitor.

Am fi dorit să ne spună public, în mod concret cum ajută județul Botoșani, de exemplu ce cantitate de materiale de prevenție au trimis pentru botoșăneni și pentru cadrele medicale care sunt în linia întâi?, cum au ajutat botoșănenii care au rămas fără locuri de muncă și supraviețuiesc doar cu șomajul tehnic?, întrucât multe unități sunt închise, și care sunt viziunile dumnealor pentru județul Botoșani ca să oprim răspândirea Coronavirusului?, pentru că în joc este sănătatea botoșănenilor.

Cel puțin vizita ministrului Agriculturii, a fost bazată doar pe  promisiuni la Botoșani, nu am auzit nici o măsură concretă pentru fermierii botoșăneni, trebuia  să spună clar cum îi ajută în prezent.

Noi, membrii BPT, putem să spunem cum i-a ajutat ALDE pe botoșăneni atât timp cât a făcut parte din Guvern, venind cu măsuri clare pentru fermieri și agricultori, a subvenționat tot ce înseamnă animale în zonă zootehnică și vegetală, fiind asigurată în timp util și plata corespunzătoare, a introdus subvenții noi în zona tomatelor, a început și a finanțat programul usturoiului și dorea să finanțeze și programul ardeiului și castraveților, pe scurt a făcut lucruri concrete, a ajutat mult agricultura, dezvoltând în deosebi zona de legumicultură.

Până să fie instalat acest Guvern, în județul Botoșani erau lucrări în fiecare localitate și toate erau plătite la timp, acum nu este nici o investiție nouă și din informațiile pe care le avem, nici acolo unde se lucra nu sunt achitate plățile la timp.

Este penibil că doar promiteți că faceți și nu sunteți în postura să finanțați măcar proiectele aprobate de Guvernul, din care a făcut parte și ALDE, pentru județul Botoșani.

Vă rugăm să terminați cu promisiunile și treceți la fapte, finanțați toate proiectele aprobate de fostul Guvernul și dacă puteți, faceți lucruri clare și bune pentru județul Botoșani, nu faceți doar poze de grup în teritoriu, pentru a vă îmbunătăți imaginea publică, care este în scădere după ce ați arătat de ce sunteți în stare de când sunteți la guvernare.

(Comunicat de presă emis de Biroul Politic Teritorial ALDE Botoșani) 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
39

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
143

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00
17

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...