TREBUIE sa votam sau avem NEVOIE sa votam?

TREBUIE sa votam sau avem NEVOIE sa votam?

TREBUIE sa votam pentru ca, mai mult sau mai putin, libera exprimare caracterizeaza civilizatia, democratia si bunul simt spre care, de aproape 20 de ani, tindem.

Trebuie sa votam pentru ca votul face diferenta dintre respect si badaranie. Putem sanctiona nu prin injuraturi, scandaluri, greve sau acuzatii, ci prin faptul ca, atunci cand ni se ofera prilejul, hotaram ce e mai bine pentru noi, ca popor.

DEMOCRATIE, un termen bagatelizat si aproape deformat, este, in fapt, CUVANTUL-LEGE de la care ar trebui sa plece orice discutie despre alegerile de pe 30 noiembrie.

In traducere literala, cuvantul Democratie inseamna CONDUCERE DE CATRE POPOR, din grecescul demokratia demos - popor, si kratos - conducere, ceea ce inseamna regim politic prin vointa poporului.

Daca am vrut democratie, sa ne respectam statutul!

Daca vrem sa traim liberi, sa avem locuri de munca, civilizatie, suntem obligati sa dam dovada de responsabilitate, ratiune.

Numai asa ne asumam anii care urmeaza, numai asa eliminam din viata politica, din parlament, de pe scena publica, coruptia, lichelele, hotii.

Pentru asta TREBUIE sa votam!

 

Pentru ce avem NEVOIE sa votam?

Pentru ca avem nevoie de competenta, onestitate, respect. Avem nevoie de buni manageri, de juristi, de oameni care sa cunoasca legislatia si principiile de guvernare.

De aceea nu ma intereseaza candidatul care imi promite ca imi face canalizarea, asfaltul din spatele blocului. Pentru asta mi-am votat primarul.

Acum am nevoie de oameni care sa dea legi care sa il ajute pe primar sa foloseasca fondurile eficient. Oameni care sa construiasca strategii economice, culturale, educative. Indiferent de ce au promis, indiferent daca avem sau nu de unde alege, este un pas.

Am privit cu totii catre americani, care au oferit lumii o lectie de democratie uriasa.

 

Candidatii, asa cum sunt, in mod sigur au ceva bun de oferit, daca vor pleca la drum prin vointa noastra, nu prin alte cai conjuncturale sau formule matematice esoterice reiesite din sistemul de vot uninominal.

La Botosani, a fost o campanie atipica! Inceputa in forta, aproape decent. Moartea neasteptata a unui candidat a incordat la maximum nervii, de atunci lucrurile scapand pur si simplu de sub control. Acuzatiile au curs din toate partile, incitand la declaratii care aproape au depasit regulile politice, electorale, morale, crestine uneori.

Punctul culminant a fost atins intr-o zi de vineri. Cea mai neagra zi din politica botosaneana. Un dus rece, se pare. Pentru ca, odata depasit punctul critic de fierbere electorala, candidatii s-au retras in propriile ograzi. Asta a condus la o ultima saptamana de campanie aproape tacuta, cu doar cateva atacuri.

Au lipsit acele manifestari publice de amploare, au lipsit spectacolele care ne luau ochii in urma cu ceva ani. O campanie in care a castigat cel care a avut nervii mai tari, destul de tari cat sa nu se lase angrenat, provocat, manipulat!

Maine, la urne, TREBUIE si avem NEVOIE sa votam!

Pentru ca, daca nu o vom face, Democratia nu va mai insemna Conducere de catre popor, ci un popor care a lipsit din tara lui cand s-a predat Democratia.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

LA MULTI ANI, ROMANIA!


(Florentina Tonita)

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
21

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
24

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
189

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...