Cum ar fi Botosanii fara ei? Mai plictisitor si, cu siguranta, fara sare si piper!

Cum ar fi Botosanii fara ei? Mai plictisitor si, cu siguranta, fara sare si piper!

Provinciali sau tributari unui sistem centralizat, importand de la Bucuresti modele din toate categoriile sociale si profesionale, parca nu mai suntem dispusi sa ne acceptam unii pe altii in aceeasi ograda.

Singura categorie care, de la an la an, devine tot mai bine inchegata, structurata si capabila de sacrificii bazate pe interese comune pare sa fie clasa politica, ale carei reguli, insa, tot de la Bucuresti rasar si stralucesc.

Mai exista, insa, o categorie care se diferentiaza de restul prin atitudine, deseori corectitudine, alteori solicitudine, dar, in cea mai mare parte, un grup de oameni capabili sa discearna, sa impuna sau sa dispuna o anumita conduita in societate. Este vorba despre oamenii din presa.

In ultimii 15 ani, presa locala s-a dezvoltat destul cat sa ofere varfuri, oameni care s-au specializat intr-un domeniu deloc usor, niciodata comod si, mai ales, totdeauna riscant. In Botosani, chiar daca ne este greu sa recunoastem, presa a ramas intr-un provincialism constructiv uneori, de cele mai multe ori frustrant.

Insa, dincolo de frustrari si inhibitii, ziarele, televiziunile, radiourile locale au format oameni de calitate, nu putini fiind selectati in diverse institutii de prestigiu ale judetului. Iar aparitia unei noi televiziuni, Tele M, are rolul de a ridica stacheta profesionala la un nivel greu de atins de alte televiziuni, chiar cu experienta.

Rostul acestui articol este acela de a indemna la respect fata de oamenii care, de-a lungul timpului, si-au facut meseria cu decenta, dar, mai ales, au rezistat in acest domeniu, devenind personaje ale unui cotidian urban dominat de confuzii electorale, sociale, administrative.

De aceea, jurnalistul, daca nu ar fi existat, el ar fi trebuit inventat. Altfel, tot ce am pomenit mai sus ar fi lipsit de viata, ca un scenariu care se scrie constiincios in fiecare clipa, dar care nu se joaca niciodata.

As aminti in mod special jurnalistii care construiesc, ale caror subiecte se inscriu, fara sa exageram, in randul celor care, in timp, vor constitui istoria culturala, sociala, economica a Botosanilor: Florentin Florescu, Ioan Rotundu, Diana Florescu, Anca Nechita, Virginia Constantiniu, Gina Poenaru, Carmen Moraru.

Un proiect nou, daca va rezista, tinde sa devina el insusi istorie prin formatul inedit, deopotriva interesant, Taverna de la Tele M, Radu Dorulet parand sa aiba, pana acum, tot ce ii trebuie pentru a conferi calitate unei emisiuni care are meritul de a nu se fi transformat, dupa doua saptamani de la difuzare, intr-un club al ideilor fara rost. Este pentru prima data in istoria Botosanilor cand oamenii din cultura ies la iveala, oferindu-ni-se ocazia de a urmari, intr-un format generos si relaxant, si alt gen de presa.

Nu mai putin importanti sunt jurnalistii de teren, care dovedesc obiectivitate in relatarea subiectelor, ale caror demersuri jurnalistice au stat la baza unor masuri sociale benefice botosanenilor: Sebastian Ghiorghiu, Razvan Sauciuc, Cristi Lupascu, Tudor Chiriac, Razvan Constantin, dar si multi altii.

Vom reveni, aducandu-va in atentie oameni din presa locala, cu realizarile, emotiile si convingerile lor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
20

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
35

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
30

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...