Cea mai frumoasă scrisoare către Moș Crăciun este a unui copil din Botoșani!

Cea mai frumoasă scrisoare către Moș Crăciun este a unui copil din Botoșani!

Toate scrisorile către Moș Crăciun sunt speciale, sunt emoționante și poartă în ele dorințe dintre cele mai surprinzătoare. Dincolo de inocență și de frumusețea fiecărui cuvânt scris, copiii așază pe hârtie un strop din miracolul Nașterii, din bucuria sărbătorii. 

Anul acesta, una dintre scrisorile către Moș Crăciun ne-a atras în mod special atenția. Și nu doar pentru că George nu îi cere nimic Moșului. Cuvintele lui George sunt emoționante pentru că ne aduc aminte de ceea ce este mai important decât orice altceva: oamenii pe care îi avem alături. "Îți scriam că vreau ca cei din jurul meu să fie sănătoși și să nu mă părăsească. Știi și tu că mi-era mai teamă că-i ia cineva de lângă mine decât să-mi răspunzi că nu am fost cuminte și nu merit să-mi primesc cadourile", scrie George în mica lui scrisoare.

Să nu vă imaginați că lui George nu îi lipsește nimic. Dimpotrivă! Însă tocmai problemele vieții, lipsurile și problemele de sănătate ale celor dragi l-au determinat să scrie astfel. Dar George este și rămâne un copil. Iar Moșul știe că și George, ca fiecare copil din lume, se va bucura de fiecare dar oferit din inimă. 

Cu acordului Moșului, vă aducem sub privire scrisoarea pe care un copil din Botoșani, George, a scris-o sperând din suflet că lumea în care trăiește poate fi mai bună decât a fost. Dacă doriți să fiți ajutorul lui Moș Crăciun, puteți transmite un mesaj pe adresa redacției noastre: (stiri@botosani.ro).

"Dragă Moșule,
Cred că îți amintești că sunt George-Viorel din clasa a VIII-a. A trecut multă vreme de când îți scriam în fiecare an și așezam câte-o scrisoare pe fereastră. Plicul îl găseam desfăcut, iar hârtia din interiorul lui era veșnic împăturită stângaci și așezată la loc. N-am înțeles cum de nu o luai de acolo, dar totuși știai de fiecare dată ce îmi doresc. Poate pentru c-ai vrut dintotdeauana ca peste ani să-mi aduc aminte.
Iarna asta am luat teancurile de scrisori și le-am citit. Ți-am cerut pe rând mai multe, mașinuțe, ursuleți de pluș, cărți cu eroi din basme și fel de fel de hăinuțe. Pe lângă asta îți scriam că vreau ca cei din jurul meu să fie sănătoși și să nu mă părăsească. Știi și tu că mi-era mai teamă că-i ia cineva de lângă mine decât să-mi răspunzi că nu am fost cuminte și nu merit să-mi primesc cadourile.
Moșule, anul ăsta de Crăciun nu-ți cer nimic, ceea ce crezi că merit sunt sigur că tu îmi vei aduce. Și nu îți scriu nici măcar pentru tradiție ci ca să îți mulțumesc pentru zâmbetele de peste an, pentru că sunt sănătos, pentru curajul de a nu renunța la visuri și oameni importanți.
În seara de Crăciun am să privesc cerul și știu că am să te văd zâmbind și ai să-mi faci cu ochiul. Atunci voi ști, Moșule, că dorința mi-a fost ascultată.
Pesemne c-am fost tare cuminte dacă m-ai răsfățat nu doar de Crăciun, ci în fiecare zi.
Cu drag, George!"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

CONSTANTIN BOJESCU, "poetul pentru totdeauna", împlinește 70 de ani!

Sâmbătă, 23 Martie 2019
323

Constantin Bojescu împlinește 70 de ani de viață. Poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România, personaj al Cetății care intră/iese în scenă înfășurat în hai...

Mulțumesc, MAMA! - Marșul pentru Viață a reunit sute de creștini la Botoșani - Foto, Video

Sâmbătă, 23 Martie 2019
1404

Sâmbătă, 23 martie, în numeroase orașe din Moldova și din țară s-a desfășurat Marșul pentru Viață, anul acesta evenimentul fiind așezat sub un moto sugestiv: Unic din prima sec...

Nu trasa limite, nu lipi etichete. Începe prin a învăța fericirea. Vei fi surprins când îți vei recunoaște chipul!

Joi, 21 Martie 2019
494

Până să se înfășoare în haine și să așeze între ei ziduri, oamenii se recunoșteau după chip. Vedeau, privindu-se unul pe altul, mai întâi privirea și apoi...