VIRGIL POPA - Botosaneanul care a infiintat o orchestra internationala in Europa

VIRGIL POPA - Botosaneanul care a infiintat o orchestra internationala in Europa

VIRGIL POPA

Virgil Popa este nascut in Roma Botosanilor. Un artist de nici 35 de ani. Talentat, hotarat, dar mai ales convins ca visele se implinesc daca respecti o regula, cea a pasilor marunti.

Dupa ani de munca si-a gasit menirea in Spania, unde a fondat Orchestra Internationala din Madrid, pe care o si conduce cu succes.

A urmat Liceul de Arta din Botosani, unde a studiat contrabasul de la 14 ani. Cativa ani mai tarziu, inca de pe bancile scolii, au aparut si rezultatele: premii nationale, succese si recunoasterea muncii sale, chiar daca abordase un instrument destul de incomod si aproape nepopular intre "vedete" ca vioara sau pianul.

In 1994 a intrat la Iasi, la Conservator. Din facultate a colaborat cu institutii profesioniste, Opera sau Filarmonica ieseana sau cu Filarmonica din Constanta.

In 2001, in timpul unui turneu in Spania, i se propune sa ramana in Madrid. Si-a luat viata in maini si… a inceput aventura.

A lucrat intr-o fabrica de dulciuri. Facea prajituri. In acest timp a invatat si limba spaniola. A cantat, a exersat. A obtinut si o colaborare cu orchestra Teatrului Regal.

In 2005 a organizat orchestra internationala, in care activeaza in prezent zeci de instrumentisti, de numeroase etnii. Orchestra Internationala din Madrid are un repertoriu bogat, de calitate si, mai ales, apreciat si solicitat in toata lumea.

Cei 80 de angajati ai orchestrei sunt cautati permanent pentru spectacole profesioniste, dar si in domeniul privat. In paralel, Virgil Popa preda contrabasul, dar studiaza si arta dirijorala. Spera ca, in timp, sa se axeze mai mult pe dirijorat, timpul contrabasului parand sa se apropie de final.

Botosaneanul este, de departe, un exemplu fascinant de artist nascut, nu facut, dintre aceia care rascolesc lumea pentru a-si gasi locul in care creatia lor devine miracol.

Pentru Virgil Popa, locul acela nu este o tara, ci un nume: Orchestra Internationala din Madrid.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
473

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
63

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...