Oameni care au transformat profesia în vocație. Patru pompieri au fost îngeri păzitori pentru un tânăr

Oameni care au transformat profesia în vocație. Patru pompieri au fost îngeri păzitori pentru un tânăr

„Când ești pompier, tura de serviciu nu se termină, niciodată, după 24 de ore. Misiunile de salvare continuă, ori de câte ori, întâlnești oameni care au nevoie de ajutorul tău”. Sunt concluziile împărtășite de către reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani, după ce patru pompieri din Darabani au devenit îngerii păzitori ai unui tânăr de 22 de ani, rănit grav într-un accident rutier.

Tânărul rămăsese încarcerat în autoturismul pe care îl conducea, după ce s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.

Potrivit IJSU, plutonierii adjutanți Iulian Radu, Cristinel Ivănescu, Radu Antoniac și plutonierul major Constantin Ștefură se îndreptau spre casă. La ieșirea din Darabani spre Dorohoi, au observat, pe marginea drumului, un autoturism grav avariat. Au oprit și s-au apropiat de mormanul de fiare.

„În interior am găsit o singură persoană, conducătorul auto. În urma impactului, a fost aruncat pe scaunul din dreapta, iar picioarele erau prinse sub volan. Era conștient și acuza dureri la nivelul șoldului stâng. Am imobilizat victima și am extras-o în siguranță din mașină. Exact în acel moment, la fața locului a ajuns și echipajul Serviciului Județean de Ambulanță, care a preluat victima”, a povestit unul dintre pompieri.

Cei patru pompieri au intervenit și pentru înlăturarea pericolului de incendiu, deconectând bornele bateriei.

„Iulian, Cristinel, Radu și Constantin au dovedit că sunt adevărați salvatori de vieți, oameni care au transformat profesia în vocație, care demonstrează cetățenilor că pompierii sunt alături de ei nu numai atunci când își desfășoară misiunile specifice serviciului, ci și în afara acestui, cu aceeași abnegație, curaj și devotament, motiv pentru care îi asigurăm de întreaga noastră prețuire și respect!”, este mesajul transmis de IJSU.

 

Spune-ne opinia ta