Nea Titi, la 81 de ani: Impuscati-ne! Sa ramana cravatosii astia cu mustati, care vorbesc mult si nu fac nimic!

Nea Titi, la 81 de ani: Impuscati-ne! Sa ramana cravatosii astia cu mustati, care vorbesc mult si nu fac nimic!

 Constantin Sanduc: Ce folos ca am stat la masa cu Tariceanu?  

Are 81 de ani si il stie o tara intreaga. A mancat cu Tariceanu fasole cu carnati si toata Romania s-a minunat.

Tariceanu a plecat, Constantin Sanduc, Nea Titi, cum il stie lumea, a ramas acasa. Adica prin sat, ca agoniseala, casa adica, s-a dus pe apa sambetei!

Batranul din Radauti Prut s-a luptat de trei ori cu furia apelor si tot de trei ori a pierdut. S-a intamplat in 1969, 1974 si vara lui 2008. De fiecare data a fost nevoit sa o ia de la capat si niciodata nu a dat inapoi. Ajuns la aproape 81 de ani, Constantin Sanduc, nea Titi, se incapataneaza sa isi construiasca o a patra casa si tot pe acelasi amplasament, refuzand categoric casa care va fi construita de Guvern. Motivul, nu vrea sa isi paraseasca locul unde a trait timp de zeci de ani.

Pe mine m-au pus in lutarie. Le-am spus sa nu-mi faceti casa ca n-am nevoie. Eu refuz ca Guvernul sa imi faca casa. Eu am unde sa imi fac casa. Am sa vad eu cu ce bani imi fac casa.

Am primit acei 800 de lei, ca a cazut casa, si 300 de lei banul de buzunar de la Ministerul Muncii. In rest n-am primit niciun ban. Daca aveti de gand sa ne impuscati, impuscati-ne. Ca sa nu mai fim. Sa ramana cravatosii astia cu mustati, care vorbesc mult si nu fac nimic.

Faptul ca a stat la masa cu primul ministru Calin Popescu Tariceanu nu a contat prea mult pentru Constantin Sanduc. In afara celor 1.100 de lei, nu a primit niciun sprijin nici de la Guvern si nici de la autoritatile locale.

Am stat la masa cu primul ministru. Ce folos ca am stat la masa? N-am primit niciun ajutor. Ce sa imi dea? Ca a mancat fasole cu carnati. Premierul este un barbat bun, spune batranul, care este de parere ca pe vremea comunistilor era mult mai bine.

El isi aduce aminte ca atat in 1969, cat si in 1974, cand Prutul i-a luat casele, ajutorul primit a fost mult mai consistent decat acum.

Am sa-i spun lui Tariceanu, ca am auzit ca vine pe 14 octombrie. Am sa-i spun: domnule premier, n-am nevoie de obligatiile dumitale. Esti seful Guvernului, dar cei de aici din localitate si-au batut joc de mine. Cum sa imi dea mie intr-o vale sa imi fac casa? Ii spun primului ministru ca, domnule, refuz casa matale. Daca vrei sa ma ajuti asa, ajuta-ma, dar n-am nevoie de casa. Cred ca merit sa fiu ajutat. Eu am muncit pentru tara asta mult. Si am fost la comunisti. Mai repede m-au inteles comunistii, ca astia. Comunistii mi-au dat cu jumatate de pret materialele, mi le-au adus acasa si eu mi-am angajat echipa de constructii de la CAP si mi-am facut casa.

Constantin Sanduc este singurul locuitor din Radauti Prut care ramane ferm pe pozitii, neacceptand o casa intr-o alta zona.

Gheorghe Uta, viceprimarul comunei Radauti Prut: Sunt 24 de case pentru reparatii unde proprietarii au primit cate 25 de milioane de lei, iar la reabilitare, avem tot 24 de case dar aici au primit 30 de milioane de lei si materiale pentru lucrarile care le executa. Suma nu este suficienta, pentru lucrurile distruse valoreaza mult mai mult. Cu 25 de milioane nu poti sa faci nicio soba, dar asta este. Oamenii, mai pun si ei si incearca isi refaca casele. Nu prea mai au de unde, dar alta solutie nu este.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
47

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
315

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
334

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...