ISABELA PAMPARĂU: La mulţi ani, COPILĂRIE! - video

ISABELA PAMPARĂU: La mulţi ani, COPILĂRIE! - video

ISABELA PAMPARAU

Isabela este un copil constiincios, ca multi altii de varsta ei. Isabela canta la pian si vioara, precum multi dintre prietenii ei. Are o voce remarcabila si de o rara amplitudine la un copil de 10 ani, dar Botosanii exceleaza de-a dreptul in copii talentati, minunati, premiati si aplaudati!

Isabela are o prietena, Maria.

Maria va merge abia din toamna la scoala. In carutul cu rotile, pentru ca s-a nascut cu o malformatie, iar dupa operatia suferita cand nici nu implinise un anisor, Maria a ramas paralizata de la mijloc in jos. Asa ca, in locul picioarelor, Dumnezeu i-a daruit Mariei aripi si prieteni.

Povestea Mariei se intalneste intr-un punct luminos cu povestea Isabelei. Anul trecut aveam sa aflu ca o fetita de 9 ani a castigat un premiu la un festival, si nu orice premiu: pe podium, Locul III la Festivalul Fulg de nea de la Brasov. Cu banutii castigati, Isabela a cumparat… o papusa frumoasa pentru Maria. 

Cand a inteles ca zanele si baghetele fermecate sunt doar in povesti, Isabela a decis sa nu mai astepte nicio minune: si-a convins colegii de clasa sa puna mana de la mana si sa ii cumpere Mariei un carut electric, neputand sa mai suporte chinul pritenei ei, pentru care joaca insemna in primul rand oboseala, manute frante si chinuite pe afara, pentru a urni rotile carutului pe alei. Nu au reusit sa stranga banutii, era oricum peste puterile lor, dar i-au cumparat fetitei daruri de Mos Nicolae.

Am fi putut sa va prezentam astazi, de 1 Iunie, cazul unui copil bolnav – sunt, din nefericire, mult prea multi in Botosani, sau cazul unor prunci flamanzi si chinuiti – ii vedem prea des in jurul nostru. Sau am fi putut sa va impresionam cu un alt exemplu de copil-minune al Botosanilor. Toti ne sunt aproape, toti ne bucura sau ne intristeaza sufletul.

Dar sensibilitatea manifestata fata de un copil mai mic, imobilizat intr-un carut, prietenia sincera fata de aceasta fetita minunata, ne-a facut sa ne oprim cu respect in fata Isabelei Pamparau si sa recunoastem ca avem nevoie de o lectie despre prietenie, despre viata si compasiune.    

Mesajul nostru de astazi este catre toti copiii, tinerii si adultii talentati. Dumnezeu v-a oferit darul de a canta, de a picta, de a excela in diverse domenii. Publicul va admira, va aplauda, va lumineaza viata. Sute, mii de ochi sunt atintiti asupra voastra. Daca fiecare dintre voi ati avea un singur prieten cu numele Maria, ati aduna in jurul vostru alte mii de manute intinse catre cei care au nevoie de noi, dar nu striga dupa ajutor. Cea mai mare forta este puterea exemplului! Cea mai importanta lectie este si cea mai simpla: Prima mana intinsa spre ceilalti este a mea!

Isabela a intins mana si astfel m-a ajutat pe mine sa cunosc povestea Mariei, si asemenea mie o clasa intreaga dintr-un liceu botosanean a intins mana catre un copil care avea nevoie de noi. 

Isabela-Andreea Pamparau s-a nascut pe 7 mai 2002 si este eleva in clasa a III-a, la Liceul de Arta din Botosani, unde studiaza pianul si vioara. De la varsta de 4 ani a frecventat cursurile de gimnastica si dans de societate, insa in scurt timp si-a descoperit pasiunea pentru muzica. Are numeroase premii la festivaluri nationale si internationale, unde a fost remarcata, apreciata si indragita pe masura talentului sau. Ultima participare i-a adus si un prestigios loc II la unul dintre cele mai dificile competitii muzicale, Festivalul international Ti amo de la Bacau, premiu care a venit la scurt timp dupa trimful de la Cernauti, unde Isabela a fost distinsa cu Premiul I la Festivalul Vise printre stele, cu piesa Mocirita.




Reporter: Isabela, anul acesta ai implinit 10 ani! Ai mai multe premii decat anisori in viata ta minunata - cele mai multe pe podiumul festivalurilor nationale si internationale. A fost greu sau bucuria de a canta a fost mai presus decat orice obstacol?

Isabela: Eu cred ca bucuria de a canta este mai presus de orice si ca mai mult conteaza ceea ce transmiti publicului. Pentru mine nu conteaza premiile obtinute in festivaluri, ci cum ma prezint  pe scena in momentul acela si aprecierea  celor din jur.

Reporter:
Studiezi pianul, vioara, esti o eleva constiincioasa, te pregatesti pentru canto si participi la concursuri. Este mult pentru un copil de 10 ani? Ai timp de joaca, de desene animate, de povesti, de prieteni? Sau, mai bine spus, cum reusesti sa le faci pe toate?

Isabela:
Pentru mine aceasta copilarie este foarte frumoasa si usoara, deoarece ma organizez in asa fel incat imi ramane timp pentru toate. Am timp de joaca, de prieteni si de alte activitati pe care le face un copil de clasa a III-a.Tot ceea ce fac este distractiv.

Reporter: Pentru ca am amintit de prieteni, stiu ca ai o prietena speciala, Maria. Vreau sa iti ofer prilejul de a-i face o bucurie astazi, de Ziua Copiilor: Transmite-i o urare...

Isabela: Draga Maria, eu, astazi, de Ziua Copilului, iti doresc multa sanatate, multe bucurii alaturi de familia ta si sper ca visul tau sa se implineasca. La multi ani!

Reporter: Ce te bucura pe tine cel mai mult, Isabela?

Isabela: Pe mine ma bucura atunci cand am rezultate frumoase la invatatura si in activitatile pe care le fac in afara scolii. De asemenea, ma mai bucura cand ii ajut pe cei din jurul meu.

Reporter: Ce te impresioneaza in mod special la oamenii din jur - copii sau adulti?

Isabela: Raman placut impresionata cand intalnesc copii sau adulti bine educati, cu dorinta de a comunica cu persoanele din jurul lor, indiferent de statutul pe care il au in societate.

Reporter: In incheiere vreau sa iti urez LA MULTI ANI, multe impliniri, dar in primul rand sa fii sanatoasa! Te invit sa transmiti si tu un mesaj tuturor copiilor!

Isabela:
Eu transmit tuturor copiilor sa aiba parte de o copilarie linistita, fara griji, cu multe impliniri si noroc in viata! La multi ani!


Isabela Pamparau are un palmares impresionant. Iata cateva dintre rezultatele obtinute pana la implinire celor 10 ani:
 
-Premiul II - Ti amo – Onesti - 2012
-Premiul I – Vise printre Stele – Cernauti - 2012
-Premiul II -  Martisor Dorohoian - 2012
-Premiul III -  Fulg de Nea – Brasov - 2011
-Mentiune I -  Volare – Targu Nemt -2011
-Mentiune – Fulg de Nea – Brasov – 2010
-Mentiune – Super Star Fest - Bacau – 2010
-Premiul II – Neghinita – Bacau -2010
-Mentiune - Constelatie Muzicala – Glodeni – 2010
-Premiul I - Aschiuta - Bacau-2010
-Premiul II – Camena - Piatra-Neamt - 2010
-Mentiune - Ghiocelul De Argint - Barlad - 2010
-Titlul de Mini Miss Botosani – 2009
-Locul I –La festivalul concurs Micul Print -Botosani-2009
-Trofeul- La Festivalul de muzica pentru copii si tineret Tinere Sperante - 2009
-Premiul I la Festivalul de muzica Raza de soare - 2009
-Diploma pentru rezultate deosebite obtinute la festivaluri si concursuri de prestigiu pentru arta interpretativa in cadrul Spectacolului extraordinar: Gala Copiilor Laureati - Botosani -2009
-Participare la Festivalul Mamaia Copiilor – 2010 - membra a grupului  Fortissimo -Botosani
-Diploma de la Rol Film -Tabara Muzicala de vara Fantezia – 2009
A participat in 2 filme pentru copii:
-"Padurea albastra" si "Dramaticus"

Membra a Grupului Cheia Sol. In prezent, Isabela se pregateste cu profesoara Oana Puscasu.


(A consemnat Florentina Toniţă)



 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
588

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
124

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
79

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...