FLORIN AIONITOAEI - Actorul si pe-trecerea sa lumeasca!

FLORIN AIONITOAEI - Actorul si pe-trecerea sa lumeasca!

FLORIN AIONITOAEI

Florin Aionitoaei este tipul de personaj necesar fiecarui oras tocmai pentru ca prezenta sa coloreaza, sustine un tonus sclipitor in toate situatiile si, ce este mai important, stie sa comunice folosindu-se de un numar mult mai mare de cuvinte decat media zilnica a oricarui parlamentar si - fara suparare - a multor profesori, fie ei de educatie fizica sau morala.

Actor care se inscrie foarte bine in tipul studios, migalos in gesturi, fara excese de expresivitate, Florin Aionitoaei isi umple scena la fel cum isi cuprinde viata. Acelasi si mereu altul. Pentru ca rolurile actorului botosanean se perinda de pe scena in viata si invers, Florin Aionitoaei parcurgand la pas mai toate domeniile artistice: literatura, film, teatru, televiziune, radio, regie film.

Personaj cu atitudine, actorul isi joaca rolul in orice imprejurare, starnind deseori conflicte menite sa il readuca in fata publicului, ba cu un proiect, ba cu niscaiva capre. Astfel, intre victimele violentei domestice si un concurs de miss in tiganime, Florin Aionitoaei isi traieste zilele cu fascinatia personajului care isi faureste siesi, prin ceilalti, propria calatorie spre implinirea destinului artistic.

Nascut la 22 noiembrie 1965, actor al Teatrului Mihai Eminescu Botosani si membru UNITER, Florin Aionitoaei publica eseuri, umor, dramaturgie (in revistele Lumina Lina -New York, Hyperion, Lama de ras, Cronica-Iasi etc.). A publicat in volum piesa Ziua inaintea noptii 2003.

Florin Aionitoaei pare sa fie, pentru urbea sa, actorul strazii, cautat mai mult in multime decat pe scena, imbracat mereu in hainele potrivite oricarei societati, mentinand lejeritatea unui discurs menit sa satisfaca orice public, dar mai ales sa ofere incredere oricarui interlocutor, indiferent ca mesajul sau este verbal, gestual sau in scris.

Botosanenii l-au vazut in ultimii ani, pe scena Teatrului Mihai Eminescu, in spectacolele Napasta, in regia lui Adi Carauleanu, si in Apus de Soare, in regia lui Marius Rogojinschi, in rolul lui Stefan cel Mare. 


Premii obtinute:
Dramaturgie:
Mentiune-Concursul de dramaturgie a piesei intr-un act M. Sorbul 2002 Premiul si torfeul aniversar Intertext - 2002 Umor
Premiul umoristilor botoseneni 2003 
Regie film:
Locul I pentru filmul Aripi Concursul national Stafeta tinerilor pentru Europa ed. 2005
 
CREATII IN DOMENIUL DRAMATURGIC SI SCENARISTIC
De ce nu –scenariu de film adaptare libera dupa romanul Zahei Orbul de Vasile Voiculescu (Cronica in revista Cronica Iasi – nr.4/apr.2001)
Cum s-a maritat Mariuca Manditei – transpunerea nuntii traditionale romanesti in text dramatic
Calugarul – scenariu de film
Cetateanul em – text dramatic (cronica in Jurnalul de Botosani – 2001; inregistrat si difuzat la radio Moldova Iasi in 10 iunie 2004- regia Emil Coseru)
Ziua inaintea noptii– text dramatic (Premiat la concursul de dramaturgie M. Sorbul Botosani 2002)
Aripi -scenariu film
Greierele si Sistematizarea- scenariu film
Invataturile lui Gheorghi catre vaca sa Jo-Anna – povestiri umoristice
 
COLABORARI FILM-LUNG METRAJ
Second hand regia Dan Pita – 2001
Incicentul Ancara, regia Antoniu Vasile Bereni – 1999
Triunghiul mortii, regia Sergiu Nicolaescu - 1998
Nunta cu sirena, regia Dumitru Pusi Dinulescu -1997

COLABORARI RADIO
Radio Iasi- Eminescu – recitat poezie din opera lui Eminescu, Blaga, Arghezi, rolul Eminescu in piesa Pe Varatic in sus… rolul Hotul in Batrina si hotul etc
Radio Bucuresti inregistrari poezii, din opera lui Kipling, Esenin, Eminescu, Blaga etc, fragmente din Amintiri din copilarie de I. Creanga,etc
Colaborari la realizarea diverselor emisiuni cu TVR1, PRO TV, Antena 1, si Tele 7 abc in perioada 2004-2007

ACTIVITATE EXTRAPROFESIONALA
Initiaza si realizeaza Biroului de Consiliere pentru Cetateni - Botosani - 2005
Initiaza realizarea Adapostului petru femeile victime ale violentei domestice - Sf. Maria Botosani – 2002
Colaborare la realizarea spectacolului Miss Sucar, ed. I,II si III
Colaborare la realizarea Festivalului Usturoiului din Copalau-Botosani ed.I si II a
Colaborari la realizarea a diverse spectacole, lansari de carte etc
Membru fondator Asociatia Cultural Ecologica Botosani 2001
Coordonator Festivalul de rostire a creatiei eminesciene Luceafarul- ed. I, 2007.
 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
19

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
165

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
138

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...