EUGEN TURCANU - Sportul in administratie!

EUGEN TURCANU - Sportul in administratie!

Huan-su EUGEN TURCANU
www.daobotosani.ro

Eugen Turcanu este presedintele Asociatiei Judetene de Arte Martiale Botosani. A pus bazele, in anul 2000, Clubului DAO Botosani. In urma cu scurt timp, a castigat concursul pentru ocuparea postului de sef Serviciu de Administrare a Bazelor Sportive si Zonelor de Agrement Botosani, structura aflata in subordinea Consiliului Local.

Insa nu aceasta din urma functie il recomanda pe Eugen Turcanu in rubrica Un botosanean pe zi, ci implicarea asumata a dumnealui intr-un sport care a adus Botosanilor zeci de medalii, dintre care foarte multe de aur, in competitiile nationale si internationale.

De asemenea, Eugen Turcanu mai are meritul de a se apleca, alaturi de echipa sa, asupra generatiei tinere, sute de copii trecand, in ultimii ani, pragul cluburilor de gen din Botosani.

Clubul DAO Botosani s-a format la 1 ianuarie 2000, infiintat de membrii altor cluburi de Qwan Ki Do din oras, ai caror instructori au emigrat fie in Canada, fie in Irlanda.

Ca urmare a acestui fapt, Eugen Turcanu, detinator de centura neagra, a pus baza noii entitati sportive ce avea sa se numeasca Clubul DAO Botosani.

Eugen Turcanu a fost elevul lui vo su Teodor Nica, centura neagra 4 Dang, si a lui vo su Stefan Nica, centura neagra 4 Dang, fondatorii clubului DAO Iasi la inceputul anilor 90.

In formarea sa ca instructor, Eugen Turcanu a inceput practica artelor martiale sub culorile clubului HONG HA Cimpulung Moldovenesc, in octombrie 1992, sub conducerea lui Arhire Razvan, ca apoi sa fie pregatit timp de un an si jumatate de Hoan Su Adrian Blezneac,actualul fondator a clubului Dao Thuy Suceava.

Botosanenii asteapta ca trecerea sa in latura administrativa a sportului sa fie de bun augur, astfel incat spiritul sportiv sa devina o regula in actiunile pe care le va intreprinde, mai ales ca lui Eugen Turcanu ii revine sarcina de a administra un obiectiv foarte important al municipiului, si anume Sala Polivalenta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
168

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
256

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
388

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...