DOINA MELINTE - Recordmena mondiala de Hudesti!

DOINA MELINTE - Recordmena mondiala de Hudesti!

 DOINA MELINTE  

Singura atleta din Romania care detine un record mondial, inca neegalat, dupa ce in 1990, la East Rutherford, a stabilit cea mai buna performanta in proba de o mila, s-a nascut in Hudestii Botosanilor.

Desi a petrecut la Mlenauti, comuna Hudesti, doar o parte din copilaria sa, Doina Melinte s-a simtit onorata cand, in anul 2008, hudestenii au onorat-o cu titlul de cetatean de onoare.

Doina Melinte s-a nascut pe data de 17 decembrie 1956, la Mlenauti, comuna Hudesti, in acte fiind consemnata data de 27 decembrie. Aici si-a petrecut si primii ani ai copilariei, pana in clasa a IV-a.

De la Hudesti a plecat la Campulung, apoi la Bistrita, unde a urmat Liceul Economic. Aici, la Bistrita, incepe aventura sportiva a viitoarei campioane.

Atletismul a devenit in scurt timp un mod de viata pe care l-a sustinut cu perseverenta si rigurozitate si in anii studentiei, la Suceava, unde fusese acceptata la Institutul de Pedagogie.

Cele mai frumoase amintiri sunt insa de la Bacau, unde Doina Melinte a activat la Clubul Stiinta.

La 28 de ani, Doina Melinte a devenit campioana olimpica la Los Angeles, acesta fiind primul mare succes din cariera sa sportiva, cand a cucerit medalia de aur in proba de 800 de metri si medalia de argint in cea de 1500 de metri.

Aceasta nu a fost, insa, prima medalie de aur. Cu trei ani mai devreme, in 1981, Doina Melinte a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, la Jocurile Mondiale Universitare de la Bucuresti.

In intreaga cariera, Doina Melinte a obtinut peste 300 de medalii, titluri de vicecampioana si campioana olimpica, de sase ori campioana europeana, la care se adauga recordul mondial din 1990.

S-a retras de pe pista de atletism in 1993. Pana in primavara anului 2009 a fost directorul Directiei de Tineret si Sport Bacau.

Doina Melinte a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, iar in martie 2010 a fost numita in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANST), in structura Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
645

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
143

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
88

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...