DOINA IGNAT: Destinul meu a fost sa fiu campioana!

DOINA IGNAT: Destinul meu a fost sa fiu campioana!

DOINA IGNAT: Fara munca nu poti sa fii campion!

Doina Ignat s-a nascut pe 20 decembrie 1968, in localitatea Miorcani, judetul Botosani.

"Nu pot sa spun ca eu am ales canotajul. A fost o intamplare! In 1984 s-a facut o selectie de la Clubul Steaua in toata tara, antrenorul Nicolae Gioga a venit la Liceul de Industire Usoara din Botosani si profesorul de sport m-a recomandat pe mine. M-a convins si asa am ajuns la canotaj", spune cea considerata cel mai bun stroc din lume datorita loviturii sale unice.

"Nu stiam cat de ambitioasa sunt si nici daca pot fi prima!", isi aminteste veterana canotoarelor romane, care s-a autodepasit din dorinta de a dovedi mereu ca este la fel de buna.

"Este ca un microb! Ce ai facut o data si ai facut bine, asta stii si ai vrea sa faci", afirma cvintupla medaliata olimpica. Marturiseste ca sportul pe care il practica "te face mai dur, mai puternic si sa-tI doresti sa fii intotdeauna cel mai bun!".

In prodigioasa si lunga sa cariera, spune ca cel mai greu moment a fost in 2004 "cand mi-am lasat fata (Andreea) acasa, la 7 luni si am dus-o la parintii mei la Botosani, iar eu am inceput sa fac din nou canotaj".

Isi aminteste insa, cu placere de Jocurile Bunavointei, de la Seattle, din 1990.

"Atunci chiar m-am simtit ca un star. Toata lumea ne aplauda, ne-au dus la antrenament cu motociclete, s-a facut o deschidere ca la Jocurile Olimpice. Erau cu politistii calare, coboram niste scari. A fost un vis!".

 Doina crede ca diferenta se creeaza atunci cand dai ultima picatura de sudoare.

"Fara munca nu poti sa fii campion. Dar toata lumea munceste si se antreneaza, noi trebuie sa avem ceva in plus, sa dam acea ultima picatura. Normal ca, daca dai tot si iti doresti, nu ai cum sa nu castigi!", sustine botoseneanca. S-a reapucat pentru a treia oara de canotaj cu gandul de a fi din nou campioana olimpica si exclude o participare si la Olimpiada de peste 4 ani, de la Londra.

"Daca as avea 30 de ani, sigur as mai merge si la urmatoarea. Dar toate au o limita. Imi pare rau ca am imbatranit si nu mai pot face canotaj", argumenteaza Doina, careia i-ar placea sa deschida o gradinita impreuna cu colegele sale.

Crede in Dumnezeu si conchide: "Destinul meu a fost sa fiu campioana olimpica la canotaj!"

"Au trecut atat de repede acesti 22 de ani! O sa-mi lipseasca tot. Fetele, munca, atmosfera din cantonament, bucuriile si certurile", spune sportiva de 40 de ani.

Zodie: Sagetator (Nascuta pe 20 decembrie 1968, in comuna Miorcani - Botosani);
Club: CS Dinamo Bucuresti
Palmares:
1992 - JO Barcelona - argint in proba de 4 vasle;
1996 - JO Atlanta - aur in proba de 8+1
2000 - JO Sydney - aur in proba de 8+1 si 2 rame fara carmaci;
2004 - JO Atena - aur in proba de 8+1;
 

A cucerit 27 de medalii (16 de aur, 8 de argint si 3 de bronz) la Campionate Mondiale, Olimpiade si Cupe Mondiale, in perioada 1997-2007, fiind clasata de Federatia internationala de specialitate pe locul 3 in topul celor mai bune canotoare din toate timpurile;
 

S-a retras din competitii dupa Olimpiadele de la Sydney si Atena si ultima data si-a reluat activitatea in ianuarie 2007, sfarsind-o, insa, in 2008, dupa Europene.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

astăzi, 22:04
151

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
48

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
55

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...