Tu ce film ai vrea să revezi?

Tu ce film ai vrea să revezi?
Filme pe care nu le-ai văzut niciodată, filme pe care le revezi și la care te întorci de ani și ani. Gustul cinefililor nu garantează că titlurile de mai jos sunt cele preferate de toți. Însă multe dintre ele au trecut proba timpului și proba publicului. Ele sunt văzute de generații și vor rămâne valabile în orice listă de peste alți 20-30 de ani. 

Selecția pe care v-o oferim astăzi este preluată dintr-o listă mult mai generoasă, prezentată de Cinemagia.ro. Desigur, ea poate fi completată de fiecare dintre dvs. 
 
One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
Zbor deasupra unui cuib de cuci
Regia: Milos Forman
Cu: Jack Nicholson
Gen film: Dramă
Filmul a obtinut premiul Oscar pentru film si regie.
Nota: 10
 
Schindler's List (1993)
Lista lui Schindler
Regia: Steven Spielberg
Cu: Liam Neeson
Gen film: Biografic, Dramă, Istoric, Război
Povestea adevărată a lui Oskar Schindler, un afemeiat și un profitor, care salvează viețile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocastului. O mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război.
Nota: 10
 
A Beautiful Mind (2001)
O minte sclipitoare
Regia: Ron Howard
Cu: Russell Crowe
Gen film: Biografic, Dramă
Filmul este o drama umana inspirata de viata lui John Forbes Nash Jr. un om care a fost unul dintre cei mai buni matematicieni ai tarii inainte de a suferi de schizofrenie.
Nota: 9,5
 
El laberinto del fauno (2006)
Labirintul lui Pan
Regia: Guillermo del Toro
Cu: Maribel Verdú, Ariadna Gil
Gen film: Dramă, Fantastic, Thriller
O poveste pentru adulţi, o dovadă a puterii imaginaţiei. O poveste gotică spusă pe fundalul represiunii franchiste post-război... O poveste fără vârstă despre bine şi rău, despre curaj şi sacrificiu, despre dragoste şi pierdere...
Nota: 9.5
 
Goodfellas (1990)
Băieți buni
Regia: Martin Scorsese
Cu: Robert De Niro, Ray Liotta
Gen film: Biografic, Crimă, Dramă
Filmul este inspirat de un caz real şi povestea lui este conturată în jurul lui Henry, mafiotul care îşi vede prietenii urcând pe scara ierarhică a crimei.
Nota: 10
 
Il Buono, il brutto, il cattivo (1966)
Cel bun, cel rău, cel urât
Regia: Sergio Leone
Cu: Clint Eastwood, Lee Van Cleef
Gen film: Acţiune, Dramă, Western
Sergio Leone înlocuieste crezul puritan al dreptãtii, atât de arhicunoscut în orice western Hollywood, cu un punct de vedere cinic asupra mortii si moralitãtii. Un grup de banditi fãrã scrupule se vor întrece în a descoperi o comoarã îngropatã.
Nota: 10
 
The Sixth Sense (1999)
Al șaselea simț
Regia: M. Night Shyamalan
Cu: Haley Joel Osment, Bruce Willis
Gen film: Thriller
La numai 8 ani, Cole are un secret apasator: il viziteaza fantome. E inspaimintat de sufletele ivite din umbra. Derutat de puterile sale, Cole nu stie ce sa faca. Nu destainuie terifiantele sale trairi decit psihologului sau, dr. Malcolm.
Nota: 9
 
The Pianist (2002)
Pianistul
Regia: Roman Polanski
Cu: Adrien Brody
Gen film: Biografic, Dramă, Război
Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare.
Nota: 9,5
 
Memento (2000)
Memento
Regia: Christopher Nolan
Cu: Guy Pearce
Gen film: Dramă, Mister, Thriller
Un bărbat amnezic care nu-şi mai poate aminti evenimentele recente, foloseşte notiţe şi tatuaje pentru a da de urmă ucigaşului soţiei lui.
Nota: 10
 
The Silence of the Lambs (1991)
Tăcerea mieilor
Regia: Jonathan Demme
Cu: Jodie Foster, Anthony Hopkins
Gen film: Crimă, Thriller
Doctorul Hanibal Lecter supranumit Canibalul este un monstru, unul din criminalii în serie extrem de greu de capturat. Dar soarta face ca el să fie singurul care are indicii referitoare la psihopatul aflat în libertate, supranumit Buffalo Bill.
Nota: 9,5
 

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Strălucirea eternă a minții neprihănite
Regia: Michel Gondry
Cu: Kate Winslet, Jim Carrey
Gen film: Dramă, Romantic, SF, Dragoste
Joel (Jim Carrey) este şocat de faptul că prietena sa Clementine (Kate Winslet) şi-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relaţii. În disperare de cauză, Joel apelează și el la inventator.
Nota: 9,5
 
The Shining (1980)
Strălucirea
Regia: Stanley Kubrick
Cu: Danny Lloyd, Jack Nicholson, Shelley Duvall
Gen film: Horror, Thriller
Ingenioasa ecranizare de către Stanley Kubrik a romanului omonim a lui Stephen King a adus faimă durabilă atât scriitorului, cât şi regizorului şi l-a propulsat pe Jack Nicholson printre superstarurile Hollywoodului
Nota: 9,5
 
The Departed (2006)
Cârtița
Regia: Martin Scorsese
Cu: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson
Gen film: Crimă, Mister, Thriller
În războiul dintre poliţie şi mafia irlandeză, tânărul Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) devine o piesă esenţială, el fiind născut în cartierul unde clanul mafiot îşi avea cartierul general.
Nota: 9,5
 
Forrest Gump (1994)
Forrest Gump
Regia: Robert Zemeckis
Cu: Tom Hanks
Gen film: Comedie, Dramă
Povestea începe cu o pană căzând la piciorul lui Forrest. Forrest o ia și o pune în geanta sa. Așezat pe o bancă, așteptând autobuzul, Forrest, pe parcursul filmului, își povestește viașa care este aidoma penei luate de vânt.
Nota: 9
 

Snatch. (2000)
Unde dai și unde crapă
Regia: Guy Ritchie
Cu: Brad Pitt, Vinnie Jones, Jason Statham, Dennis Farina, Benicio Del Toro, Alan Ford
Gen film: Comedie, Crimă, Thriller
Hoţul de diamante şi curierul Franky "Four Fingers" (Franky „Patru degete"), interpretat de Benicio Del Toro, poposeşte la Londra, în drumul său spre New York, unde urma să-i livreze un diamant uriaş sefului său.
Nota: 9
 
Psycho (1960)
Psycho
Regia: Alfred Hitchcock
Cu: Anthony Perkins, Janet Leigh
Gen film: Horror, Mister, Thriller
Perkins îl interpretează pe Norman Bates, ale cărui casă şi motel sunt cele mai neindicate locuri pentru a-ţi petrece o seară liniştită. Nimeni nu ştie asta mai bine decât Marion, o călătoare a cărei drumeţie sfârşeşte în celebra scenă din duş
Nota: 9,5
 
Once Upon a Time in the West (1968)
Undeva, cândva în Vest
Regia: Sergio Leone
Cu: Henry Fonda, Claudia Cardinale
Gen film: Western
„Undeva candva in vest este din primul moment pana la final un dans al mortii. Toate personajele din film, cu exceptia personajului Claudiei Cardinale, sunt constiente ca la sfarsitul povestii nu vor mai fi in viata” (Sergio Leone).
Nota: 9,5
 
Letters from Iwo Jima (2006)
Scrisori din Iwo Jima
Regia: Clint Eastwood
Cu: Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya
Gen film: Dramă, Război
Acum peste 60 de ani, soldati americani si japonezi au luptat la insula Iwo Jima. Zeci de ani mai tarziu, mai multe sute de scrisori sunt dezgropate la Iwo Jima, scrisori care dau chip si glas barbatilor care au luptat acolo.
Nota: 9
 
Gladiator (2000)
Gladiatorul
Regia: Ridley Scott
Cu: Russell Crowe, Connie Nielsen, Joaquin Phoenix
Gen film: Acţiune, Dramă, Istoric
Regizorul Ridley Scott readuce publicului de cinema bătăliile glorioase din vremea romanilor într-o poveste impetuoasă despre curaj şi revanşă.
Nota: 9
 
The Prestige (2006)
Prestigiul
Regia: Christopher Nolan
Cu: Scarlett Johansson, Michael Caine, Hugh Jackman, Christian Bale
Gen film: Dramă, Fantastic, Mister, SF, Thriller
Doi magicieni au Londra inceputului de secol XX la picioare. Un truc cu final tragic ii desparte si-i transforma in rivali atat in viata cat si pe scena, amandoi fiind obsedati sa ajunga cel mai bun. Dar obsesia ii face sa-si piarda controlul.
Nota: 9
 
Heat (1995)
Obsesia
Regia: Michael Mann
Cu: Al Pacino, Robert De Niro
Gen film: Crimă, Dramă, Thriller
Împreună cu cei trei parteneri ai săi, Neil și-a asumat succesul și reușita a foarte multe jafuri. Acum el planifică să se retragă din meserie, însă nu înainte de o ultimă acțiune.
Nota: 9
 
Star Trek (2009)
Star Trek: Un nou început
Regia: J.J. Abrams
Cu: Zachary Quinto, Simon Pegg, Chris Pine
Gen film: Acţiune, Aventuri, SF
Când nava stelară USS Kelvin este atacată de Nero (Eric Bana), un neîndurător romulan, este timpul ca tinerii Kirk (Chris Pine) şi Spock (Zachary Quinto), de-abia ieşiţi de pe băncile Academiei
Nota: 9
 
Braveheart (1995)
Inimă neînfricată
Regia: Mel Gibson
Cu: Mel Gibson
Gen film: Acţiune, Biografic, Dramă, Război
Filmul are drept subiect lupta patriotilor scotieni impotriva opresorilor englezi. Este o poveste incredibila despre curaj, loialitate, onoare si despre brutalitatea razboaielor. Si mai este o miscatoare poveste de dragoste.
Nota: 8,5
 
The Godfather (1972)
Nașul
Regia: Francis Ford Coppola
Cu: Marlon Brando
Gen film: Dramă, Thriller
Câștigător a trei premii ale Academiei Americane de Film, “Nașul” este o poveste grandioasă bazată pe romanul lui Mario Puzo despre viețile tumultoase ale unei familii de mafioți din New York.
Nota: 9,5
 
The Godfather: Part II (1974)
Nașul II
Regia: Francis Ford Coppola
Cu: Al Pacino
Gen film: Dramă, Thriller
In una dintre cele mai bune continuări de film din toate timpurile, Francis Ford Coppola duce mai departe povestea de proporții epice a trilogiei Godfather cu această saga despre două generații din familia Corleone aflate la putere.
Nota: 9
 
Pulp Fiction (1994)
Pulp Fiction
Regia: Quentin Tarantino
Cu: Ving Rhames, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, John Travolta, Bruce Willis
Gen film: Comedie, Dramă, Thriller
Doi găinari care vor să jefuiască un magazin întâlnesc doi asasini care au de recuperat un obiect miraculos pentru şeful lor. Există, desigur, o seamă de poveşti „secundare”, care le susţin şi le întregesc pe cele principale.
Nota: 8,5
 
Amores perros (2000)
Iubiri și câini
Regia: Alejandro González Iñárritu
Cu: Gael García Bernal
Gen film: Dramă, Thriller
Într-o noapte ploioasă, în Mexico City, are loc un grav accident de maşină. Consecinţele tragice pe care le suportă cei implicaţi capătă însă un înţeles mult mai profund după ce le aflăm povestea, trădările, alegerile, regretele târzii şi resemnările cu care în cele din urmă vor fi condamnaţi să trăiască
Nota: 9
 
The Others (2001)
Ceilalți
Regia: Alejandro Amenábar
Cu: Nicole Kidman
Gen film: Horror, Thriller
MAI DEVREME SAU MAI TARZIU TE VOR GASI. O femeie care locuieste impreuna cu cei doi copii ai sai intr-o casa intunecata, incepe sa fie convinsa din ce in ce mai mult ca locuinta ei este bantuita...
Nota: 9
 
The Machinist (2004)
Mașinistul
Regia: Brad Anderson
Cu: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh
Gen film: Mister, Thriller
Trevor nu a mai dormit de un an. Fizicul şi sănătatea sa mentală sunt deteriorate. Toate misterele care-l înconjoară fac parte dintr-o intrigă menită să-l înnebunească? Sau e doar oboseala de vină?
Nota: 8,5
 
Primal Fear (1996)
Avocatul diavolului
Regia: Gregory Hoblit
Cu: Richard Gere, Edward Norton
Gen film: Thriller
Un avocat arogant (Richard Gere) preia cazul unui tanar (Edward Norton) acuzat de uciderea preotului care avea grija de el. Cazul devine mult mai complex cand acuzatul marturiseste ca mai era cineva in camera in momentul crimei.
Nota: 9
 
Equilibrium (2002)
Echilibru
Regia: Kurt Wimmer
Cu: Taye Diggs, Christian Bale
Gen film: Acţiune, SF, Thriller
Într-o lume viitoare, un regim dictatorial a eliminat războiul suprimând emoţiile: cărţile, arta şi muzica sunt interzise cu desăvârşire, iar sentimentele sunt infracţiuni care se pedepsesc cu moartea.
Nota: 8,5
 
Cidade de Deus (2002)
Orașul zeilor
Cu: Alexandre Rodrigues, Alice Braga, Douglas Silva, Phellipe Haagensen, Leandro Firmino
Gen film: Crimă, Dramă
Buscapé este un băiat ca oricare altul din Rio. El are 11 ani şi trăieşte în cartierul mărginaş Cidade de Deus (“Oraşul Zeilor”). Timid şi plăpând, el nu se amestecă în viaţa de cartier, mulţumindu-se să stea pe margine şi să observe puştanii din vecini, care-şi duc viaţa în furtişaguri, scandaluri. Acolo, raziile poliţiei sunt la ordinea zilei. Dar Buscapé ştie deja ce ar vrea să devină, daca va scăpa din cartier: fotograf. Dadinho, un puşti de aceeaşi vârstă se mută în cartier. Şi el are un vis, un pic diferit de visele lui Buscapé, dar mult mai conform cu realitatea cartierului: vrea să devină cel mai temut criminal din Rio de Janeiro. Aşa că îşi ia în serios “chemarea”: Începe ucenicia făcând diverse comisioane şmecherilor din cartier. Idolul lui e Cabeleira, şef de gaşcă şi stăpân peste spargerile şi jafurile armate din împrejurimi
Nota: 9,5
 
Mystic River (2003)
Misterele Fluviului
Regia: Clint Eastwood
Cu: Kevin Bacon, Tim Robbins, Sean Penn
Gen film: Crimă, Dramă, Mister, Thriller
Prieteni din copilărie, Jimmy, Sean şi Dave se întâlnesc cu o ocazie tristă: moartea fiicei celei mari a lui Jimmy, Katie. Munca de poliţist a lui Sean asupra cazului este însă îngreunată de Jimmy, care caută răzbunarea
Nota: 9
 
21 Grams (2003)
21 de grame
Regia: Alejandro González Iñárritu
Cu: Naomi Watts, Benicio Del Toro, Sean Penn
Gen film: Dramă
Titlul filmului, 21 de grame, face referire la greutatea cu care se presupune că trupul omenesc devine mai usor în momentul morții – așa-zisa greutate a sufletului.
Nota: 8,5
 
Million Dollar Baby (2004)
O fată de milioane
Regia: Clint Eastwood
Cu: Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman, Jay Baruchel
Gen film: Dramă, Sport
Filmul spune povestea lui Maggie, o chelnerita care s-a mutat la Los Angeles pentru a deveni campioana de box. Dorinta ei este de a fi antrenata de legendarul Frankie Dunn. Filmul este o poveste profunda despre hotarare, putere si dragoste.
Nota: 9
 
Apocalypto (2006)
Apocalypto
Regia: Mel Gibson
Cu: Gerardo Taracena, Dalia Hernandez
Gen film: Acţiune, Aventuri, Dramă
Pe masura ce regatul Maya se confrunta cu declinul, conducatorii sai insista ca a construi mai multe temple si a sacrifica oameni este cheia prosperitatii. Laba de jaguar, un tanar ales pt a fi sacrificat, fuge din regat pentru a-si schimba soarta.
Nota: 9
 
United 93 (2006)
Zborul United 93
Regia: Paul Greengrass
Cu: Lewis Alsamari, Christian Clemenson
Gen film: Dramă
11 septembrie 2001. America e martora a 3 atacuri teroriste, 3 avioane deturnate distrugand in urma lor Pentagonul si turnurile World Trade Center. Un avion dintre cele care au fost deturnate nu si-a atins tinta. Acesta e povestea Zborului United 93.
Nota: 8,5
 
Black Swan (2010)
Lebăda neagră
Regia: Darren Aronofsky
Cu: Mila Kunis, Natalie Portman
Gen film: Dramă, Thriller
Un thriller psihologic plasat în lumea baletului din New York, LEBĂDA NEAGRĂ o are ca protagonistă pe Natalie Portman în rolul Ninei, o dansatoare care se trezește prinsă într-o pânză de intrigi competitive cu noua rivală din companie (Mila Kunis).
Nota: 9
 
Requiem pentru un vis
Regia: Darren Aronofsky
Cu: Ellen Burstyn, Jared Leto
Gen film: Dramă
Drogul ataca mintea, trupul si sufletul. Dupa ce le-a ispitit, facandu-le sa se simta invincibile pentru o clipa, drogul isi cere dreptul de calau. Pierdute fara putinta de tagada, patru fiinte se afunda in deziluzii si disperare...
Nota: 8
 
King Kong (2005)
King Kong
Regia: Peter Jackson
Cu: Jack Black, Adrien Brody, Naomi Watts
Gen film: Aventuri
Actiunea are loc in 1930, cand un grup de exploratori si realizatori de film calatoresc spre misterioasa Skull Island pentru a ancheta legendele despre o gorila gigant, pe nume Kong. Ajunsi acolo, ei descopera ca King Kong exista in realitate.
Nota: 8
 
The Notebook (2004)
Jurnalul
Regia: Nick Cassavetes
Cu: Ryan Gosling, Rachel McAdams
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste
Allie Hamilton şi Noah Calhoun s-au întâlnit într-o seară la carnaval şi se îndrăgostesc. Părinţii ei nu consimt legătura, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată şi cunoscută, şi hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah.
Nota: 8
 
Shadow of a Doubt (1943)
Îndoiala
Regia: Alfred Hitchcock
Cu: Hume Cronyn, Teresa Wright
Gen film: Crimă, Film noir, Mister, Thriller
Filmul favorit al lui Hitchcock, realizat dupa povestirea lui Gordon Mc Dowell, care s-a inspirat dintr-un caz real. Intr-un orasel de provincie, o profesoara traieste intr-o simbioza perfecta cu unchiul ei preferat, pe nume tot Charlie, un tip aparent normal, dar care devine brusc foarte ciudat cand vine vorba despre vaduve bogate. O curiozitate iesita din comun pune stapanire pe tanara Charlie odata cu sosirea in localitate a doi detectivi, care se dau drept redactori la o revista si incep sa se intereseze despre unchiul sau
Nota: 8,5
 
Deja Vu (2006)
Dincolo de trecut
Regia: Tony Scott
Cu: Denzel Washington, Paula Patton
Gen film: Acţiune, Crimă, SF, Thriller
Toţi am experimentat neliniştitoarea senzaţie de deja vu, acea răzvrătire a memoriei pe care o trăieşti când întâlneşti un necunoscut şi ai senzaţia că-l stii de-o viaţă sau când recunoşti un loc deşi ştii foarte bine că n-ai fost niciodată acolo.
Nota: 8
 
Titanic (1997)
Titanic
Regia: James Cameron
Cu: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste
"Titanicul" lui James Cameron este o poveste de dragoste îmbinată cu scene de acțiune, care are loc în timpul primei călătorii a navei Titanic, mândria companiei White Star Line și cel mai mare obiect în mișcare care fusese vreodată construit.
Nota: 8,5
 
The Boy in the Striped Pyjamas (2008)
Băiatul în pijama vărgată
Regia: Mark Herman
Cu: David Thewlis, Vera Farmiga
Gen film: Dramă, Război
Cu acţiunea plasată în timpul celui de-al doilea război mondial, povestea este spusă prin ochii inocenţi ai lui Bruno, fiul de 8 ani al unui comandant dintr-un lagăr de concentrare. Băiatul se împreteneşte cu un băieţel evreu, aflat după gardurile lagărului. Când tatăl lui află de amiciţie, îi interzice fiului său să se mai aproprie de gard. Urmările neaşteptate ale deciziei tatălui nu întârzie să apară.
Nota: 8,5
 
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Stăpânul inelelor: Frăția inelului
Regia: Peter Jackson
Cu: Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler
Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic
Intr-un mic oras din Comitat, tanarului Hobbit pe nume Frodo i se incredinteaza un inel magic. El trebuie sa calatoreasca pana la Muntele Osandei pentru a distruge acest inel cu puteri periculoase.
Nota: 8,5
 
The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
Stăpânul inelelor: Cele două turnuri
Regia: Peter Jackson
Cu: Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler
Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic
În acest al doilea episod al trilogiei, Frodo îşi continuă odiseea pentru a-şi împlini destinul: distrugerea Inelului Suveran şi izbânda în faţa Marii Întunecimi
Nota: 8,5
 
The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui
Regia: Peter Jackson
Cu: Ian McKellen, Elijah Wood
Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic
Ultima parte a trilogiei "Stăpânul Inelelor". Dându-şi seama de primejdia pe care o poate aduce Inelul Suprem, Frodo şi însoţitorii Inelului intră în MORDOR. Aici, Sauron păzeşte focul în care a fost făurit Inelul...
Nota: 9
 
La vita è bella (1997)
Viața e frumoasă
Regia: Roberto Benigni
Cu: Roberto Benigni
Gen film: Comedie, Dramă, Romantic, Dragoste
In centrul povestii se afla Guido (Roberto Benigni) - un personaj nutrind să deschidă o librarie proprie. Este anul 1939. Guido a venit in Arezzo, un orasel din Toscana, ignorand antisemitismul manifestat de catre guvernul fascist.
Nota: 9
 
Să ucizi o pasăre cântătoare
Regia: Robert Mulligan
Cu: Gregory Peck, John Megna
Gen film: Dramă
O multime de oameni furiosi inconjoara puscaria unde este inchis Tom Robinson cu intentia de a-l linsa. Prizonierul este un barbat de culoare acuzat de viol. Cel mai respectat avocat din Alabama, Finch hotaraste sa-l reprezinte, riscandu-si cariera.
Nota: 8,5
 
Rain Man (1988)
Rain Man
Regia: Barry Levinson
Cu: Dustin Hoffman, Tom Cruise
Gen film: Dramă
Charlie află că tatăl lui a murit. Acesta l-a alungat în adolescenţă. Are naivitatea să creadă ca va moşteni ceva din avere, deşi ar fi trebuit să ştie cum merg lucrurile. Tot ce i-a lăsat este o decapotabilă veche, un Buick 1949, şi... un frate.
Nota: 8,5
 
Of Mice and Men (1992)
Oameni și șoareci
Regia: Gary Sinise
Cu: John Malkovich, Gary Sinise
Gen film: Dramă
George şi Lennie, doi tineri fără căpătâi, încearcă să-şi construiască un viitor în America, muncind acolo unde se iveşte posibilitatea. Lucrurile sunt îngreunate de faptul că Lennie este retardat şi puţini sunt aceia care îl primesc să lucreze.
Nota: 8,5
 
The Fugitive (1993)
Evadatul
Regia: Andrew Davis
Cu: Harrison Ford, Tommy Lee Jones
Gen film: Acţiune, Thriller
Inspirat din serialul cu acelaşi nume, în vogă în anii '60, filmul „Evadatul” aduce în faţa telespectatorilor povestea doctorului Richard Kimble care, deşi este complet nevinovat, este arestat şi condamnat pentru uciderea sângeroasă a soţiei sale.
Nota: 8
 
Hachiko: A Dog's Story (2009)
Hachiko: Povestea unui câine
Regia: Lasse Hallström
Cu: Richard Gere
Gen film: Dramă, Familie
Remake al filmului japonez Hachiko Monogatari, din anul 1987, şi inspirată dintr-o poveste reală, petrecută în Japonia în prima parte a secolului al XX-lea, drama Hachiko: A Dog’s Story urmăreşte relaţia, specială, apărută între un profesor universitare şi un câine pe care îl găseşte pe stradă şi îl duce în casa lui
Nota: 9,5
 
The Aviator (2004)
Aviatorul
Regia: Martin Scorsese
Cu: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett
Gen film: Biografic, Dramă
Una dintre cele mai impunătoare figuri ale secolului 20, Howard Huges a fost un inovator remarcabil, un industriaş cu simţul realităţii, un producător de filme plin de farmec, întruchiparea americanului care ştie să-şi asume riscuri dar, mai presus de orice, el s-a considerat un aviator. Prin AVIATORUL, regizorul Martin Scorsese a ţesut firul poveştii în jurul celei mai prolifice etape din viaţa lui Hughes: perioada cuprinsă între jumătatea anilor '20 şi până în anii '40 când cutezanţa şi pasiunea pentru zbor i-au canalizat eforturile atât către aviaţie, cât şi către film, începându-şi pionieratul
Nota: 8
 
Finding Neverland (2004)
În căutarea Tărâmului de Nicăieri
Regia: Marc Forster
Gen film: Dramă
Noua abordare a romanului “Peter Pan”, Finding Neverland imbina fantezia si realitatea, privind cu aceeasi detasare dificultatile si durerile vietii de adult, dar si farmecul aparte si inocenta copilareasca a baiatului care ramane vesnic tanar.
Nota: 9
 
The Reader (2008)
Cititorul
Regia: Stephen Daldry
Cu: David Kross, Ralph Fiennes, Kate Winslet
Gen film: Dramă, Istoric, Romantic, Dragoste
Filmul are la bază povestea unei aventuri dintre un adolescent şi o femeie mai în vârstă. Cei doi încep o relaţie amoroasă, pasională şi intensă, care se termină brusc în momentul în care Hanna dispare fără nicio explicaţie din viaţa tânărului.
Nota: 8,5
 
Scent of a Woman (1992)
Parfum de femeie
Regia: Martin Brest
Cu: Al Pacino, Chris O'Donnell
Gen film: Dramă
Marcat de un trecut intunecat si de pierderea vederii, morocanosul Frank Slade, interpretat de Al Pacino, alături de pustanul Charlie fac o incredibila partitura a unui cuplu neadaptat in acest tumultuos secol al marilor tensiuni psihologice.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XLVII)

Duminică, 30 Iunie 2019
7026

A-l "înțelege" pe Aureliu Busuioc

Miercuri, 26 Iunie 2019
6686

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XLVI)

Duminică, 23 Iunie 2019
5918

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XLV)

Duminică, 16 Iunie 2019
2652

Carmen Domingo - GALA-DALI

Joi, 13 Iunie 2019
1107

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XLIV)

Duminică, 9 Iunie 2019
1707

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
42

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
34

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
51

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...