Sfaturile unui dresor: Cum ne apărăm când suntem atacaţi de câini. "Nu cumva să fugiţi"

Sfaturile unui dresor: Cum ne apărăm când suntem atacaţi de câini. "Nu cumva să fugiţi"
Marcel Trif deţine o şcoală de dresaj canin din 1999 și spune că, în momentul în care ne intersectăm pe stradă cu unul sau mai mulţi câini, cel mai important este să nu fugim.
 
"Ne oprim pe loc pentru că aşa avem mai multe şanse, indiferent de rasa câinelui. Să ştiţi că şi câinele Pechinez poate fi agresiv, chiar dacă la prima vedere nu pare. Revenind la modul în care ne comportăm atunci când suntem înconjuraţi de câini, mai trebuie precizat că, dacă dăm din mâini şi din picioare, dacă alergăm şi ne agităm, câinele atacă pentru că are impresia că pierde prada. Statul pe loc, calm, este cea mai bună strategie“, a explicat Marcel Trif, la solicitarea cotidianului Ziarul de Iasi. Potrivit dresorului, în unele cazuri, inclusiv ţipetele victimelor îi pot determina pe câini să devină agresivi.
 
„Dacă i-ai văzut şi ţi-e frică, evită să ţipi şi să fugi pentru că, e evident, câinele te ajunge. Stai pe loc, nu sări, pentru că el atunci vine, latră la tine, dar atât. Îmi amintesc de un caz cu un copil atacat într-o căruţă tocmai pentru că cel mic a început să ţipe când a văzut câinele“, a adăugat dresorul.

Despre câinii din rasa Amstaff, Marcel Trif a precizat că, pe lângă faptul că exemplarele au un potenţial de agresivitate înnăscut, unii proprietari îi antrenează în mod deosebit să fie cât mai agresivi. Potrivit dresorului, inclusiv grija în spaţiile publice pentru exemplarele Amstaff poate fi problematică din cauză că astfel de câini sunt bine făcuţi şi-i trag pe stăpâni după cum vor.
 
„Eu le spun oamenilor că astfel de câini sunt pentru supravegherea unor ferme sau a unor sedii de firme cu garduri mari, înalte, nu au ce face la apartament. Prima dată când proprietarii vin cu câinii la mine, îi întreb la ce le folosesc astfel de exemplare. În cazul de faţă, eu, om de 100 de kilograme, abia pot să ţin un câine Amstaff. Dar tu, o femeie în vârstă de 60 de ani, ce faci cu trei astfel de câini, la ce-ţi trebuie, cum poţi să-i ţii?“, a mai nuanţat Marcel Trif. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...