Gata cu sărbătorile, din nou la muncă: Remedii anti-mahmureală care nu dau greș!

Gata cu sărbătorile, din nou la muncă: Remedii anti-mahmureală care nu dau greș!

După atâtea întâlniri cu prietenii și petreceri, nu este greu să te confrunți în următoarea zi cu o stare de mahmureală, ceva normal dacă ai consumat alcool.

Alcoolul deshidratează, în primul rând. Așadar, dacă simți mahmureala, în primul rând bea un litru de apă, cât de repede poți. Hidratează-te din belșug, deshidratarea este vinovata pentru starea de rau pe care o resimti in mahmureala. Inlocuieste lichidul pierdut cu apa si sucuri naturale, ne învață Doctorul Zilei.

Dar mai sunt câteva remedii infailibile.

Banane. Atunci cand bei, nevoia de a merge la toaleta este din ce in ce mai mare, ceea ce inseamna si ca organismul tau se deshidrateaza masiv. Bananele contin potasiu, un compus care tine la distanta greata si oboseala caracteristice mahmurelii.

Sucul cu lamaie. Sucurile carbogazoase care contin lamaie galbena şi verde ar putea reprezenta cheia in tratarea mahmurelii, intrucat ajuta corpul sa proceseze alcoolul, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii chinezi.

Bauturile carbogazoase care contin lamaie s-au numarat printre cele care grabesc procesul ALDH, astfel ca alcoolul este metabolizat mai repede, iar perioada de mahmureala scade. Mai mult, lângă lămâie merge foarte bine și ghimbirul, un aliat în lupta anti mahmureală.

Miere si lamaie. Probabil te-ai obisnuit sa folosesti aceste doua alimente pentru a vindeca durerile in gat sau raguseala, nestiind ca ele sunt extrem de bune si pentru mahmureala. Incalzeste un ibric cu apa fierbinte si adauga-le pe cele doua, deoarece ele vor da o mana de ajutor organismului tau, care trebuie sa proceseze alcoolul.

Un mic dejun consistent. Nu exista dovezi stiintifice care sa arate ca o felie de sunca si o omleta pot face minuni in privinta mahmurelii, desi unii prefera un meniu “gras” pentru a elimina alcoolul. Totusi, nutritionistii spun ca este suficient sa ai un mic dejun consistent cu alimente usor digerabile, cum ar fi cerealele integrale, ca sa scapi de arsurile la stomac, potrivit foodstory.ro.

De asemenea, la prânz și dacă se poate toată ziua, alege ciorbele și supele, sucurile, smoothie-urile, iar organismul se va reface frumos, cu condiția ca seara următoare să beneficieze de odihnă, nu de o nouă petrecere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
623

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
307

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
99

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...