Cultivarea cresonului, planta preferată a egiptenilor care ar trebui să-și găsească locul în fiecare grădină

În 100 de grame de frunze proaspete se ascunde o mică farmacie, acestea fiind pline de vitamine, minerale și enzime binefăcătoare. Egiptenii aveau o adevărată pasiune pentru creson și erau conștienți de beneficiile acestuia pentru sănătate.

Cultivarea cresonului, planta preferată a egiptenilor care ar trebui să-și găsească locul în fiecare grădină

Cresonul (Lepidium Sativum) este planta anuală, aromatică, ce se cultivă pentru consumul de frunze și care are cea mai scurtă perioadă de germinare. Despre creson se spune că este planta care crește oriunde. Este o plantă utilă, sănătoasă, plină de beneficii pentru organism, iar cu foarte puțin efort și cu o investiție minimă poți avea creson la discreție la tine acasă.

Cresonul este originar din Orientul Mijlociu. Egiptenii aveau o adevărată pasiune pentru creson și erau conștienți de beneficiile acestuia pentru sănătate.

Cresonul se folosește în stare proaspătă (lăstarii și frunzele) pentru salate și mâncare, iar semințele drept condiment sau pentru a obține un fel de muștar. Frunzele de creson au aromă de hrean, dar mult mai fină și mult mai plăcută. În 100 de grame de frunze proaspete se ascunde o mică farmacie, acestea fiind pline de vitamine, minerale și enzime binefăcătoare.

Cultivarea cresonului

Semințele de creson au o mare viteză de încolțire, la 10- 15°C, ele răsar în mai puțin de 24 ore. Această proprietate este utilizată uneori iarna pentru a se obține în casă, verdeață proaspătă care să dea savoare și aspect plăcut salatelor și mâncărurilor mai sărace și mai monotone în acest anotimp.

Pentru a cultiva creson este de ajuns să garnisim o casetă de plastic sau orice vas plat, de sticlă sau porțelan, cu mușchi umed sau să le umplem cu nisip ori argilă umectată cu apă, pe care presărăm semințe de creson. În câteva zile se obține o masă de verdeață cu un frumos aspect și cu un gust de primăvara. În bucătăria germana, aceasta este faza în care frunzele sunt preferate pentru consum, deoarece frunzele cotiledonate sunt mai delicate la gust, extrem de fragede și ușor picante. Așa se face că în tot cursul iernii, uneori și în celelalte anotimpuri, cresonul abia răsărit se vinde în casetuțe de plastic. Citeste mai mult pe Agrointel.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...