5 motive pentru care cărțile sunt mai bune decât filmele

5 motive pentru care cărțile sunt mai bune decât filmele

Există o adevărată dispută privind superioritatea sau inferioritatea cărților sau a filmelor și părerile sunt împărțite. Totuși, există o serie de beneficii clare, pe care cărțile tipărite le oferă, dar filmele nu.

Asta face că romanele, cărțile să fie declarate că fiind net superioare filmelor. Iată doar 5 motive pentru care cărțile sunt mai bune decât filmele.

 1.       Îți dezvoltă vocabularul

 E clar în ce mod cărțile te ajută să îți îmbogățești vocabularul și acesta nu e un efect de ignorat. O carte conține chiar și cu de 10 ori mai multe cuvinte decât filmele și acoperă o plajă mult mai largă de categorii de cuvinte, timpuri verbale și nu numai.  

 2.       Îți oferă mai mult

 Un film de o oră și jumătate nu poate conține toate informațiile pe care le afli dintr-o carte pe care o citești chiar și doar într-o zi. Durată redusă a filmelor face că o parte din informații să se piardă și, de multe ori, asta afectează povestea în șine.

 Cititul unei cărți durează cel puțin câteva ore sau chiar zile. Așadar, cum ai putea să transpui în cuvinte o carte și să te limitezi la 90 de minute, fără să omiți o mare parte din acțiunea și povestea pe care autorul a gândit-o și a așternut-o cu scrupulozitate pe hârtie.

 3.       Îți dezvoltă imaginația

 Cititul unei cărți e un excelent exercițiu de imaginație. Chiar dacă citim cu toții aceleași cuvinte și fraze, în mintea noastră, povestea va fi diferită. Și asta pentru că interpretăm, simțim și ne imaginăm diferit, în funcție de nivelul de înțelegere, de starea în care suntem, dar și de imaginația noastră. Cititul e similar cu antrenarea mușchilor. Cu cât citești și îți imaginezi mai mult, cu atât vei face asta mai bine și cu o mai mare ușurință.

 4.       Tu creezi povestea și personajele

 Poate că te-ai aflat în situația să afirmi că modul în care a jucat actorul a scăzut mult calitatea filmului și a stricat oarecum întreagă poveste. Sau poate uneori nu ai o simpatie fără de actorul care interpretează, ceea ce va influența părerea ta despre film și modul în care îl apreciezi sau nu.  Cărțile îți oferă șansa de a-ți creă tu povestea și personajele. Ți le poți imagina așa cum îți plac.

 5.       Povestea durează mai mult

 Filmele sunt limitate și de multe ori avem un regret când se termină, în special atunci când povestea ne prinde. Cărțile, însă, nu au limită impusă filmului, așa că te vei putea bucură de poveste mai mult timp.

 Tu ce alte beneficii crezi că ne mai aduc nouă cărțile? 

 Sursă: experiențe-colorate.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
1

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
19

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
46

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...