Vizită de convingere a unei rude să se întoarcă acasă, terminată cu masacru. Autorul e trimis în judecată

Vizită de convingere a unei rude să se întoarcă acasă, terminată cu masacru. Autorul e trimis în judecată

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Frumușica, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoșani, după o anchetă-fulger privind fapte atroce împotriva rudelor iubitei sale, comise în urmă cu două luni. Una dintre victime a fost ucisă.

În noaptea de 24 spre 25 octombrie, trei rude ale concubinei inculpatului au mers la locuința celor doi. În urma unui conflict izbucnit între acestea și bărbat, alimentat de încercarea vizitatorilor să își ia ruda acasă, agresorul a înjunghiat cu un cuțit, de mai multe ori, toți cei trei oaspeți.

„În jurul orei 00.30, în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul unui conflict spontan şi a unei situaţii general conflictuale mai vechi cu victimele, inculpatul a lovit cu un cuţit de mai multe ori victima A.G.A. – care a decedat şi pers. vătămate M.A. şi B.G., care au necesitat fiecare câte 25-30 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, cu punerea în primejdie a vieţii. Victimele sunt rude ale concubinei inculpatului și veniseră să o lămurească pe aceasta să se întoarcă acasă”, a precizat prim procurorul Valeriu Chihaia, reprezentant al Parchetului.

El mai precizează că această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Spune-ne opinia ta