Văduva neconsolată a unui botoşănean, condamnată pentru contrabandă cu ţigări!

Tânăra care în 2014 şi-a pierdut soţul într-un accident rutier, produs chiar de ea, pe drumul Suceava- Botoşani, fiind implicată ulterior în alte evenimente rutiere, va ajunge în puşcărie pentru că a condus o grupare infracţională axată pe contrabanda cu ţigări.

Văduva neconsolată a unui botoşănean, condamnată pentru contrabandă cu ţigări!

   Foto: Monitorul de Suceava

Adina Gabriela Prisacariu, din Grăniceşti- Suceava, a devenit cunoscută publicului botoşănean atunci când soţil ei, un tânăr din Dorohoi, a murit într-un accident rutier produs de ea pe drumul Suceava- Botoşani. A provocat de atunci încă două accidente rutiere, fiind şi reţinută de poliţiştii care o prinseseră la volan deşi dreptul de a conduce vehicule îi fusese suspendat încă din 2014, atunci când a produs accidentul în care şi-a pierdut soţul.

Acum, însă, Adina Gabriel Prisacariu, a fost condamnată de Curtea de Apel Suceava la 4 ani de închisoare cu executare, pentru contrabandă şi constituire de grup infracţional organizat. În primă instanţă, Tribunalul Vrancea o condamnase la 2 ani şi 9 luni de închisoare cu suspendare, după cum scrie Monitorul de Suceava.

La începutul luni ianuarie 2016, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, au efectuat 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava şi a municipiului Focşani, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în activităţi de contrabandă cu ţigarete de provenienţă ucraineană.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu jumătatea anului 2015 inculpaţii R. Valentin, M. Angela, Prisăcariu Adina Gabriela şi B. Vasilica au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigarete", se arata intr-un comunicat al D.I.I.C.O.T.

Procurorii au precizat ca inculpaţii R. Valentin şi M. Angela au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului Focşani în timp ce transportau un număr de 2998 pachete ţigarete de provenienţă Ucraina care anterior fuseseră preluate de la domiciliile inculpatelor B. Vasilica şi Prisăcariu Adina Gabriela. "Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost identificate şi ridicate un număr de 123.440 de ţigarete de provenienţă ucraineană. Cercetările vor continua în scopul stabilirii întregii activităţi infracţionale sub aspectul identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi a conturării şi stabilirii gradului de implicare a fiecărui participant", arătau procurorii DIICOT la acel moment.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
34

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
61

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
46

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...