Un vitezoman, prins cu 119 km/h pe Calea Naţională, a vrut să scape de amendă spunând că nu are venituri şi trăieşte greu!

Un bărbat, ce a fost prins conducând cu 119 km/h pe Calea Naţională, din municipiul Botoşani, a vrut să scape de amendă şi de suspendarea permisului contestând în instanţă sancţiunea dată de poliţişti şi a spus că nu are venituri şi trăieşte greu.

Un vitezoman, prins cu 119 km/h pe Calea Naţională, a vrut să scape de amendă spunând că nu are venituri şi trăieşte greu!

R.A. circula la volanul unui autoturism VW şi, în data de 2 aprilie 2017, a fost oprit de poliţişti. Când i s-au cerut actele le-a spus oamenilor legii că nu le are la el. A primit o amendă de 1.350 de lei şi sancţiunea complementară de suspendare a dreptului de conducere pe o perioadă de 90 de zile. 

A depus o contestaţie şi a motivat că "amenda este prea mare, întrucât nu are venituri și trăiește greu".  

Judecătorii i-au respins cererea de înlocuire a sancţiunii cu avertisment menţionând că nu au fost invocate împrejurări deosebite pentru care bărbatul era nevoit să depăşească viteza legală şi sancţiunea dispusă de poliţişti este direct proporţională cu fapta comisă. 

"Petentul a mai fost sancționat în trafic pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind circulația pe drumurile publice (pentru nefolosire centură de siguranța, la data de16.01.2017). Prin urmare, aplicarea sancțiunilor principale a  amenzii în cuantum de 1350 lei și a avertismentului, precum și a sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zilei reprezintă măsuri apte sa atragă atenția petentului asupra necesității respectării normelor legale privitoare la circulația pe drumurile publice", se arată în motivarea judecătorilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Naștere cu bucluc: O tânără de 19 ani a sunat în ultima clipă la 112, anunțând că aduce pe lume un copil!

Vineri, 21 Septembrie 2018
2420

La 19 ani, o tânără a avut parte de o experiență mai rar întâlnită. Deși era la a doua naștere și știa că sorocul e aproape, tânăra femeie a întârziat pr...

Aeronava SMURD, chemată pentru o femeie care a suferit un infarct!

Vineri, 21 Septembrie 2018
1037

Medicii din Botoșani au solicitat aeronava sanitară de la Iași pentru a prelua o pacientă aflată în stare gravă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, ca...

Microbuz cu români, accident grav pe o autostradă din Slovacia

Vineri, 21 Septembrie 2018
1840

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost răniţi după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din Slovacia, inform...