Un vitezoman, prins cu 119 km/h pe Calea Naţională, a vrut să scape de amendă spunând că nu are venituri şi trăieşte greu!

Un bărbat, ce a fost prins conducând cu 119 km/h pe Calea Naţională, din municipiul Botoşani, a vrut să scape de amendă şi de suspendarea permisului contestând în instanţă sancţiunea dată de poliţişti şi a spus că nu are venituri şi trăieşte greu.

Un vitezoman, prins cu 119 km/h pe Calea Naţională, a vrut să scape de amendă spunând că nu are venituri şi trăieşte greu!

R.A. circula la volanul unui autoturism VW şi, în data de 2 aprilie 2017, a fost oprit de poliţişti. Când i s-au cerut actele le-a spus oamenilor legii că nu le are la el. A primit o amendă de 1.350 de lei şi sancţiunea complementară de suspendare a dreptului de conducere pe o perioadă de 90 de zile. 

A depus o contestaţie şi a motivat că "amenda este prea mare, întrucât nu are venituri și trăiește greu".  

Judecătorii i-au respins cererea de înlocuire a sancţiunii cu avertisment menţionând că nu au fost invocate împrejurări deosebite pentru care bărbatul era nevoit să depăşească viteza legală şi sancţiunea dispusă de poliţişti este direct proporţională cu fapta comisă. 

"Petentul a mai fost sancționat în trafic pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind circulația pe drumurile publice (pentru nefolosire centură de siguranța, la data de16.01.2017). Prin urmare, aplicarea sancțiunilor principale a  amenzii în cuantum de 1350 lei și a avertismentului, precum și a sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zilei reprezintă măsuri apte sa atragă atenția petentului asupra necesității respectării normelor legale privitoare la circulația pe drumurile publice", se arată în motivarea judecătorilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoşani - FCSB 1-3. Golofca a înscris împotriva fostei echipe

Duminică, 16 Decembrie 2018
75

FCSB a învins, în deplasare, FC Botoşani, într-un meci din etapa a 20-a din Liga 1. Victoria oaspeţilor a fost adusă de Gnohere, Lucian Filip şi Rusescu, iar pentru gazde a marca...

COD GALBEN în județul Botoșani, până la ora 2.00!

Duminică, 16 Decembrie 2018
686

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip COD GALBEN, valabilă până la ora 20.00. Atenționarea meteo vizează județul Botoșani, dar și jude...

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XIX)

Duminică, 16 Decembrie 2018
459

Georgică Manole: Așadar, să recapitulăm: ”alde” - autoironie asumată, ”Funduianu” - ironia...  sorții.  Și ”Al. D(e)”?Al. D. Funduianu: &rdq...