Un vitezoman, prins cu 119 km/h pe Calea Naţională, a vrut să scape de amendă spunând că nu are venituri şi trăieşte greu!

Un bărbat, ce a fost prins conducând cu 119 km/h pe Calea Naţională, din municipiul Botoşani, a vrut să scape de amendă şi de suspendarea permisului contestând în instanţă sancţiunea dată de poliţişti şi a spus că nu are venituri şi trăieşte greu.

Un vitezoman, prins cu 119 km/h pe Calea Naţională, a vrut să scape de amendă spunând că nu are venituri şi trăieşte greu!

R.A. circula la volanul unui autoturism VW şi, în data de 2 aprilie 2017, a fost oprit de poliţişti. Când i s-au cerut actele le-a spus oamenilor legii că nu le are la el. A primit o amendă de 1.350 de lei şi sancţiunea complementară de suspendare a dreptului de conducere pe o perioadă de 90 de zile. 

A depus o contestaţie şi a motivat că "amenda este prea mare, întrucât nu are venituri și trăiește greu".  

Judecătorii i-au respins cererea de înlocuire a sancţiunii cu avertisment menţionând că nu au fost invocate împrejurări deosebite pentru care bărbatul era nevoit să depăşească viteza legală şi sancţiunea dispusă de poliţişti este direct proporţională cu fapta comisă. 

"Petentul a mai fost sancționat în trafic pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind circulația pe drumurile publice (pentru nefolosire centură de siguranța, la data de16.01.2017). Prin urmare, aplicarea sancțiunilor principale a  amenzii în cuantum de 1350 lei și a avertismentului, precum și a sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zilei reprezintă măsuri apte sa atragă atenția petentului asupra necesității respectării normelor legale privitoare la circulația pe drumurile publice", se arată în motivarea judecătorilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilete mai scumpe la transportul în comun în municipiul Botoşani

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1442

În şedinţa ordinară de joi, consilierii municipali vor dezbate şi aproba două proiecte de hotărâre ce vizează majorare tarifelor de transport cu maxi- taxi şi cu tramvaiul.Eltr...

Accident la Baisa! Un conducător auto a ajuns în spital, rănit grav FOTO

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1625

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
526

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...