Un poliţist care a fentat legea ani la rând, trimis în judecată!
BOTOSANI

A încercat în zadar să scape cu o pedeapsă mai blândă încheind un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Acum, însă, un lucrător al statului ajunge în faţa instanţei, după ce a fost trimis în judecată.

Un poliţist care a fentat legea ani la rând, trimis în judecată!

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus trimiterea în judecată a fostului şef de post de la Gorbăneşti, Florin Istina, pentru conducere fără permis. Asta după ce infracţiunea pentru care încheiase în urmă cu mai bine de un an un acord de recunoaştere a vinovăţiei- fals material în înscrisuri oficiale s-a dovedit că nu există.

"El nu a falsificat un permis de conducere ci a folosit o copie xerox a unui alt permis de conducere peste care ataşase fotografia şi datele sale personale, aşadar nu vorbim de un document oficial. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Botoşani", spune procurorul Valeriu Chihaia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Chiar dacă nu avea permis de conducere, fostul șef de post din comuna Gorbănești a condus timp de șapte ani autospeciala instituției, fentând controalele propriilor colegi. Florin Istina s-a folosit de o copie xerox după permisul de conducere al soţiei, pe care a inserat fotografia şi datele sale personale, precum şi seria şi perioada de valabilitate al unui alt permis valabil, aparţinând unei rude. Practic, ani de zile acesta şi-a dovedit calitatea de conducător auto cu o hârtiuţă. Imediat ce s-a aflat, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie l-a destituit din funcţia de conducere a Postului Gorbăneşti, fiind transferat la Postul de Poliţie Vorniceni şi ulterior la Stăuceni.

Poliţistul a acceptat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, sancţiunea avansată de anchetatori fiind amânarea aplicării pedepsei închisorii de un an şi şase luni închisoare pe un termen de supraveghere de doi ani. Numai că nici magistraţii de la Judecătoria Botoşani şi nici cei de la Curtea de Apel Suceava nu au acceptat aşa ceva, astfel că au trimis dosarul înapoi la Parchet pentru întocmirea rechizitoriului şi trimiterea în judecată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
106

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
215

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
348

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...