Un poliţist care a fentat legea ani la rând, trimis în judecată!
BOTOSANI

A încercat în zadar să scape cu o pedeapsă mai blândă încheind un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Acum, însă, un lucrător al statului ajunge în faţa instanţei, după ce a fost trimis în judecată.

Un poliţist care a fentat legea ani la rând, trimis în judecată!

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus trimiterea în judecată a fostului şef de post de la Gorbăneşti, Florin Istina, pentru conducere fără permis. Asta după ce infracţiunea pentru care încheiase în urmă cu mai bine de un an un acord de recunoaştere a vinovăţiei- fals material în înscrisuri oficiale s-a dovedit că nu există.

"El nu a falsificat un permis de conducere ci a folosit o copie xerox a unui alt permis de conducere peste care ataşase fotografia şi datele sale personale, aşadar nu vorbim de un document oficial. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Botoşani", spune procurorul Valeriu Chihaia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Chiar dacă nu avea permis de conducere, fostul șef de post din comuna Gorbănești a condus timp de șapte ani autospeciala instituției, fentând controalele propriilor colegi. Florin Istina s-a folosit de o copie xerox după permisul de conducere al soţiei, pe care a inserat fotografia şi datele sale personale, precum şi seria şi perioada de valabilitate al unui alt permis valabil, aparţinând unei rude. Practic, ani de zile acesta şi-a dovedit calitatea de conducător auto cu o hârtiuţă. Imediat ce s-a aflat, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie l-a destituit din funcţia de conducere a Postului Gorbăneşti, fiind transferat la Postul de Poliţie Vorniceni şi ulterior la Stăuceni.

Poliţistul a acceptat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, sancţiunea avansată de anchetatori fiind amânarea aplicării pedepsei închisorii de un an şi şase luni închisoare pe un termen de supraveghere de doi ani. Numai că nici magistraţii de la Judecătoria Botoşani şi nici cei de la Curtea de Apel Suceava nu au acceptat aşa ceva, astfel că au trimis dosarul înapoi la Parchet pentru întocmirea rechizitoriului şi trimiterea în judecată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sportivii de la Clubul Sportiv Real Taekwondo Team din Botoșani, premiați la Cupa României la Taekwondo WT! FOTO

Marţi, 21 Noiembrie 2017
355

În perioada 17-18 noiembrie 2017 s-a desfășurat, în incinta Sălii Polivalente din municipiul Brașov, Competiția Națională Cupa României la Taekwondo WT pentru copii, juni...

OFICIAL: DNA a pus sechestru pe toata averea lui Dragnea, pentru a recupera 127 milioane de lei!

Marţi, 21 Noiembrie 2017
626

DNA a anuntat oficial, marti seara, ca a pus sechestru pe toata averea lui Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul de 127 de milioane de lei din dosarul Tel Drum.Un comunicat al procurorilor ...

Patru elevi botoşăneni au participat la un concurs naţional de matematică-fizică

Marţi, 21 Noiembrie 2017
513

În perioada 17– 19 noiembrie 2017, la Bacău, s-a desfășurat Concursul Național de matematică-fizică ”Vrânceanu-Procopiu”.”Vrânceanu-Procopiu” ...