Un deţinut l-a dat în judecată pe Tudorel Toader pentru a primi bere fără alcool

Un puşcăriaş consideră că interdicţia de a se vinde bere fără alcool în incinta penitenciarului nu este legală şi, în ultimul an, s-a luptat în instanţă pentru ca atât el, cât şi colegii să poată sorbi această băutură.

Un deţinut l-a dat în judecată pe Tudorel Toader pentru a primi bere fără alcool

Un deţinut încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi a pornit un demers juridic de durată pentru a putea aduce bere fără alcool în incinta unităţii de detenţie.

Potrivit Ziarul de Iași, Anton Parasca (59 de ani) a deschis mai multe procese, în ultimul an, fiind nemul­ţumit de un refuz de-al reprezentanţilor închisorii ieşene de a permite vânzarea acestei băuturi. Demersul lui Parasca a început la finele anului trecut, atunci când deţinutul a prezentat conducerii penitenciarului o hârtie semnată de Ministerul Agriculturii, conform căreia berea fără alcool este încadrată în categoria produselor alimentare.

Reprezentanţii închisorii nu i-au permis nici aşa lui Parasca să îşi cumpere bere fără alcool motivând: „este o bere care se produce prin fermentare şi nu se poate garanta concentraţia de 0% alcool, existând posibilitatea ca aceasta să fermenteze şi ulterior procesului de fabricaţie“.

Parasca nu s-a lăsat şi a dat în judecată unitatea, însă a pierdut, judecătorii considerând că unitatea nu i-a încălcat drepturile atunci când i-a interzis să cumpere bere fără alcool. Individul nu a renunţat însă, şi a deschis un nou proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool. A chemat în judecată nu doar penitenciarul din Iaşi, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei. 

Zilele trecute, Parasca a pierdut definitiv procesul, pofta sa pentru bere fără alcool urmând a rămâne nestăvilită. Anton Parasca a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în 2014, fiind găsit vinovat de complicitate la evaziune fiscală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
608

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
129

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
82

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...