Un avocat a învins în instanţă Poliţia Rutieră din Botoșani

Avocatul fusese sancţionat cu o amendă de 630 de lei şi cu suspendarea permisului pentru 60 de zile pentru o presupusă abatere rutieră. 

Un avocat a învins în instanţă Poliţia Rutieră din Botoșani

De aproape trei ani a avut nevoie justiţia din Botoşani pentru a tranşa o banală speţă rutieră. Protagonist a fost un avocat din Iaşi care a fost sancţionat de poliţiştii rutieri pentru o faptă pe care nu a comis-o, însă a obţinut anularea procesului verbal de sancţiune. Olivian Moroşanu a fost sancţionat cu o amendă de 630 de lei şi cu suspendarea permisului pentru 60 de zile pentru o presupusă abatere rutieră ce ar fi fost comisă în data de 29 aprilie 2016, scrie presa ieșeană.

Atunci, avocatul se afla într-un sens giratoriu din Botoşani. Două maşini, un BMW şi un Volkswagen, au fost implicate într-un incident rutier, poliţiştii considerând că avocatul, care circula cu o altă maşină, nu ar fi acordat prioritate. Judecătorii au considerat însă că Moroşanu se afla deja în sensul giratoriu şi, ca atare, nu se face vinovat de faptă. Din acest motiv, sancţiunea impusă acestuia a fost anulată în totalitate.

„Pentru noi, profesioniştii dreptului, un asemenea demers constituie, după ce dăm deoparte orgoliul personal, o activitate desfăşurată în cadrul profesiei. În schimb, pentru cetăţenii care nu profesează în domeniul dreptului, o luptă purtată împotriva unei instituţii a statului, pe o perioadă atât de lungă, poate constitui o experienţă solicitantă. După satisfacţia obţinerii unei soluţii favorabile rămâne totuşi frustrarea că superficialitatea, ignoranţa şi un nivel îndoielnic de pregătire sunt "calităţi" încă întâlnite printre lucrătorii din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene”, a comentat Olivian Moroşanu., potrivit ziaruldeiasi.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
390

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
243

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2088

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...