Un angajat al unei primării a lucrat pe două funcţii publice fără a da concurs şi fără a avea studiile necesare!

Situaţie revoltătoare la o primărie din judeţul Botoşani, acolo unde timp de şase ani un angajat a ocupat două funcţii bugetare, deşi nu a susținut concurs şi nu avea nici studiile necesare. Actualul executiv al primăriei a formulat plângere penală şi a deschis un dosar civil pentru a anula contractul de muncă.

Un angajat al unei primării a lucrat pe două funcţii publice fără a da concurs şi fără a avea studiile necesare!

Totul a început în luna aprilie 2006, când, în baza unei decizii a Consiliului Local din comuna Adăşeni, Lucian P. a fost încadrat ca şef formaţie pompieri voluntari şi asistent social.

Contractul de muncă era pe perioadă determinată, fără însă a se specifica data la care relațiile contractuale încetează. Mai mult decât atât, persoana în cauză nu a susţinut un concurs, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

În luna octombrie 2008 i s-a schimbat statutul din şef formaţie pompieri, în şef Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, noul contract fiind pe o perioadă de un an de zile.

De la începutul anului 2010, contractul de muncă a fost modificat, în sensul în care s-a menţionat "perioada nedeterminată". Pe toată perioada salariatul a încasat 2310 lei lunar.

La alegerile din 2012 s-a schimbat primarul şi noul ales local a formulat o plângere penală în care a reclamat un abuz în serviciu, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni au dat o rezoluţie de neîncepere a urmării penale. 

La începutul acestei luni, Primăria Adăşeni a deschis un proces civil, prin care cere judecătorilor să constate nulitatea contractului de muncă încheiat în toată această perioadă cu respectiva persoană. În cadrul procesului, reprezentanţii unităţii administrativ-teritoriale susţin că persoana acţionată în instanţă nici nu ar fi putut ocupa funcţia de şef serviciu SVSU, pentru că nu are studiile necesare. 

"În prezent aşteptăm o decizie a instanţei de judecată, pentru a lămuri problema", a declarat Constantin Drăsleucă, primarul comunei Adăşeni. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânără din Botoşani implicată într-un accident rutier la Suceava. Şoferul vinovat acuzat de trei infracţiuni

astăzi, 14:32
663

O tânără, de 32 de ani, din Botoşani a fost implicată, sâmbătă, într-un accident rutier petrecut în localitatea Moara din judeţul Suceava. Femeia se afla la volanul unui...

Adolescent cercetat pentru două infracţiuni, după o plimbare cu mopedul

astăzi, 11:51
527

Un adolescent a ajuns să fie cercetat pentru două infracţiuni, după ce a fost oprit în trafic de poliţişti. Băiatul, de 16 ani, din localitatea Păltiniş, se afla pe un moped şi a fost ...

Razii ale poliţiştilor printre agenţii economici! Au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei

astăzi, 10:01
679

Zeci de poliţişti au efectuat, joi şi vineri, razii în întreg judeţul pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi impunerea normelor rutiere.Astfel, au fost legiti...