Un angajat al unei primării a lucrat pe două funcţii publice fără a da concurs şi fără a avea studiile necesare!

Situaţie revoltătoare la o primărie din judeţul Botoşani, acolo unde timp de şase ani un angajat a ocupat două funcţii bugetare, deşi nu a susținut concurs şi nu avea nici studiile necesare. Actualul executiv al primăriei a formulat plângere penală şi a deschis un dosar civil pentru a anula contractul de muncă.

Un angajat al unei primării a lucrat pe două funcţii publice fără a da concurs şi fără a avea studiile necesare!

Totul a început în luna aprilie 2006, când, în baza unei decizii a Consiliului Local din comuna Adăşeni, Lucian P. a fost încadrat ca şef formaţie pompieri voluntari şi asistent social.

Contractul de muncă era pe perioadă determinată, fără însă a se specifica data la care relațiile contractuale încetează. Mai mult decât atât, persoana în cauză nu a susţinut un concurs, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

În luna octombrie 2008 i s-a schimbat statutul din şef formaţie pompieri, în şef Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, noul contract fiind pe o perioadă de un an de zile.

De la începutul anului 2010, contractul de muncă a fost modificat, în sensul în care s-a menţionat "perioada nedeterminată". Pe toată perioada salariatul a încasat 2310 lei lunar.

La alegerile din 2012 s-a schimbat primarul şi noul ales local a formulat o plângere penală în care a reclamat un abuz în serviciu, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni au dat o rezoluţie de neîncepere a urmării penale. 

La începutul acestei luni, Primăria Adăşeni a deschis un proces civil, prin care cere judecătorilor să constate nulitatea contractului de muncă încheiat în toată această perioadă cu respectiva persoană. În cadrul procesului, reprezentanţii unităţii administrativ-teritoriale susţin că persoana acţionată în instanţă nici nu ar fi putut ocupa funcţia de şef serviciu SVSU, pentru că nu are studiile necesare. 

"În prezent aşteptăm o decizie a instanţei de judecată, pentru a lămuri problema", a declarat Constantin Drăsleucă, primarul comunei Adăşeni. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: 142 de absolvenți selectați de angajatori în urma Bursei locurilor de muncă, alți 19 tineri au fost angajați pe loc!

astăzi, 11:59
141

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat Bursa locurilor de munca pentru absolventi, una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean ...

Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori

astăzi, 11:21
477

Prognoza meteo anunţă temperaturi tot mai scăzute săptămâna viitoare. Putem spune că iarna îşi intră în drepturi. Joi, 25 octombrie, sunt anunţate primele ninsori în R...

Vorbim corect: "Din" sau "dintre"?

astăzi, 09:24
189

"Multi din prietenii mei", "unul din voi", "fiecare din colegii mei" sunt doar cateva exemple de exprimari neingrijite, intalnite atat de des, incat nici nu le mai consid...