Un angajat al unei primării a lucrat pe două funcţii publice fără a da concurs şi fără a avea studiile necesare!

Situaţie revoltătoare la o primărie din judeţul Botoşani, acolo unde timp de şase ani un angajat a ocupat două funcţii bugetare, deşi nu a susținut concurs şi nu avea nici studiile necesare. Actualul executiv al primăriei a formulat plângere penală şi a deschis un dosar civil pentru a anula contractul de muncă.

Un angajat al unei primării a lucrat pe două funcţii publice fără a da concurs şi fără a avea studiile necesare!

Totul a început în luna aprilie 2006, când, în baza unei decizii a Consiliului Local din comuna Adăşeni, Lucian P. a fost încadrat ca şef formaţie pompieri voluntari şi asistent social.

Contractul de muncă era pe perioadă determinată, fără însă a se specifica data la care relațiile contractuale încetează. Mai mult decât atât, persoana în cauză nu a susţinut un concurs, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

În luna octombrie 2008 i s-a schimbat statutul din şef formaţie pompieri, în şef Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, noul contract fiind pe o perioadă de un an de zile.

De la începutul anului 2010, contractul de muncă a fost modificat, în sensul în care s-a menţionat "perioada nedeterminată". Pe toată perioada salariatul a încasat 2310 lei lunar.

La alegerile din 2012 s-a schimbat primarul şi noul ales local a formulat o plângere penală în care a reclamat un abuz în serviciu, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni au dat o rezoluţie de neîncepere a urmării penale. 

La începutul acestei luni, Primăria Adăşeni a deschis un proces civil, prin care cere judecătorilor să constate nulitatea contractului de muncă încheiat în toată această perioadă cu respectiva persoană. În cadrul procesului, reprezentanţii unităţii administrativ-teritoriale susţin că persoana acţionată în instanţă nici nu ar fi putut ocupa funcţia de şef serviciu SVSU, pentru că nu are studiile necesare. 

"În prezent aşteptăm o decizie a instanţei de judecată, pentru a lămuri problema", a declarat Constantin Drăsleucă, primarul comunei Adăşeni. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de pompieri, jandarmi și polițiști alertați de un bărbat care a spus că tatăl său s-a pierdut în pădure!

astăzi, 16:40
215

A sunat la 112 și a spus că tatăl său, în vârstă de 90 de ani, a mers în pădure la cules ciuperci și s-a pierdut. Bărbatul a povestit că au plecat împreună cu alte ru...

Iohannis a promulgat legea: Persoanele care refuză un loc de muncă oferit vor pierde ajutorul social!

astăzi, 16:29
328

Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările la legea 416/2001 privind venitul minim garantat. Conform noilor prevederi, persoanele care refuză un loc de muncă oferit vor pierde ajutorul s...

Nerespectarea ordinului de protecție: Împăcarea cu victima nu va mai înlătura răspunderea penală

astăzi, 15:52
113

Nerespectarea ordinelor de protecție poate atrage pedepse cu închisoarea, dar împăcarea făptuitorului cu victima sa nu va mai duce la înlăturarea răspunderii penale, potrivit unui act normativ...