Trimişi acasă împingând un faeton! Un individ a fost trimis în judecată după ce le-a luat calul unor copii!
BOTOSANI

Ce suflet să ai încât să nu ai nicio reţinere să păcăleşti doi copii, spunându-le că le vei aduce acasă un cal, în schimbul celui pe care l-ai luat ameţindu-i cu poveşti? Măcar din punct de vedere legal, dacă nu şi moral, judecătorii vor oferi un răspuns.

Trimişi acasă împingând un faeton! Un individ a fost trimis în judecată după ce le-a luat calul unor copii!

Un individ din Flămânzi a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru înşelăciune, după ce a păcălit doi copii, luându-le calul de la faeton şi promiţându-le că le va aduce acasă unul mai bun.

Târgul a avut loc în drum, când cei doi copii, de 12 şi de 14 ani, din Prăjeni, au plecat de acasă cu faetonul bunicului la care era înhămat un cal. Pe drum s-au întâlnit cu Traian M. , un bărbat de etnie romă, care le-a propus să le dea un cal mai bun în schimbul celor pe care îl aveau. A dezhămat calul său, l-a pus la faetonul copiilor, iar cel animalul copiilor l-a înhămat la atelajul lui.

Toate bune, numai că pe drum, i-a ajuns din urmă pe copii şi le-a spus că schimbul în dezavantajează, pentru că animalul pe care l-a oferit este mult mai valoros decât animalul copiilor. Pentru ca cei mici să fie totuşi mulţumiţi, le-a promis că le va aduce el un cal acasă la bunicul lor, dar fără să întrebe unde locuiesc sau de-ai cui sunt.

Zis şi făcut: şi-a dezhămat calul de la faetonul copiilor şi i-a lăsat pe aceştia în drum, numai cu atelajul, fără niciun animal. Un vecin de-al copiilor i-a găsit pe cei mici împingând atelajul spre casă şi i-a ajutat, tractând căruţa la casa bunicului celor doi. Au tot stat şi-au aşteptat ca Traian M. să se ţină de cuvânt şi să le aducă acasă calul promis, dar în zadar. Astfel că bunicul copiilor a făcut plângere la Poliţie pentru înşelăciune.

Audiat, Traian M. a susţinut că de fapt copiii i-au cerut să facă schimb de cai, să le dea lor unul mai bun, contra animalului pe care îl aveau şi a sumei de 500 de lei. Ba mai mult, că mai târziu le-a oferit copiilor 500 de lei pentru calul pierdut, dar ei au refuzat, pe motiv că animalul lor valora măcar 2.000 de lei. Puse cap la cap, mărturiile copiilor, a individului precum şi a martorilor la „negoţ” i-au lămurit pe anchetatori, care l-au trimis pe Traian M. în judecată. Nu că ar fi prima oară, individul fiind condamnat anterior şi pentru tâlhărie dar şi pentru furt. Urmează ca instanţa să decidă ce pedeapsă i se cuvine pentru că i-a păcălit pe copii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

POESEARĂ și un sfârșit de săptămână cu spectacole pentru mari și mici, la Teatrul Vasilache!

astăzi, 20:29
18

Centrul Judeţean de Consultanţă şi Dezvoltare Comunitară Botoşani - Festival AmFiTeatru 11, în parteneriat cu Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache", organizează...

Violențe la căminele Condacia. Agresor încătușat, victima a ajuns la spital

astăzi, 20:07
373

Scene de o violență extremă s-au petrecut, marți seara, la căminele Condacia din municipiul Botoșani. Mai multe echipaje de la Poliție și Jandarmerie au ajuns la fața locului, fiind solicitat...

Statutul poliţiştilor locali începe să prindă contur: Pe 19 martie intră în dezbaterea Senatului

astăzi, 19:56
98

Demersurile declanșate la Botoşani în urmă cu trei ani, privind adoptarea Statutului poliţiştilor locali încep să prindă contur. Proiectul de lege iniţiat în acest sens ...