Trimis în judecată după ce a sustras un card de salarii și a retras de mai multe ori bani de la bancomat!

Bărbatul cunoștea codul PIN al cardului, astfel că a retras de mai multe ori bani de la bancomat. Acum este cercetat pentru furt, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată.

Trimis în judecată după ce a sustras un card de salarii și a retras de mai multe ori bani de la bancomat!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui bărbat din oraşul Ştefăneşti, județul Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată.

Magistrații au reținut că, în ziua de 16 decembrie 2016, acesta a sustras dintr-un vagon de dormit aflat în curtea unei societăţi comerciale din municipiul Botoşani cardul de salarii al părţii civile R.I., după care, în cursul aceleiaşi zile, cunoscând codul PIN, a efectuat în mod fraudulos şapte retrageri de numerar, accesând de şapte ori, ilegal, sistemul informatic al băncii emitente a cardului. Prejudiciul cauzat se ridică la suma de 900 lei, nerecuperat.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", precizează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
8

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
130

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
109

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...