Tineri judecaţi după ce au vandalizat zeci de morminte în cimitirul Eternitatea!

Patru tineri au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de lângă Judecătoria Botoşani pentru profanare de morminte şi distrugere, după ce au distrus peste 100 de monumente funerare şi au vandalizat zeci de morminte în cimitirul Eternitatea. 

Tineri judecaţi după ce au vandalizat zeci de morminte în cimitirul Eternitatea!

Iulian T., Andrei C., Alexandru N şi Gabriel I sunt acuzaţi că la mijlocul lunii septembrie au distrus 120 de pietre funerare din sectorul dedicat soldaţilor sovietici şi 29 de morminte din cimitir. Unul dintre cei tineri a fost reţinut după comiterea faptei, însă ulterior s-a luat decizia cercetării în stare de libertate.

Cei patru au pus totul pe consum de băuturi alcoolice şi regretă faptele. Zeci de persoane s-au constituit părţi civile în dosar, prejudiciul ridicându-se la câteva zeci de mii de lei. 

Dosarul urmează a fi soluţionat de judecătorii de la Judecătoria Botoşani. Administratorii cimitirului spun că paza este costisitoare şi fapta tinerilor este cea mai gravă din ultimii ani.

Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Unul dintre suspecţi, Andrei C., are antecedente penale, fiind condamnat definitiv, în mai 2016, la executarea unei pedepse de doi ani şi 11 luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru comiterea infracţiunii de furt. Mai mult decât atât, în urmă cu câteva luni, o instanţă a Judecătoriei Botoşani a fost sesizată privind încălcarea obligaţiilor impuse prin condamnare, printre care şi aceea de a frecventa şedinţele de consiliere şi programele de reeducare organizate de Serviciul de Probaţiune.

Cum tânărul nu şi-a respectat obligaţiile, ba a şi plecat prin Europa fără să anunţe şi fără să lase vreo modalitate de a fi contactat, specialiştii Serviciului au sesizat instanţa, solicitând revocarea suspendării executării pedepsei. Propunerea Serviciului de Probaţiune a fost însuşită de instanţă, care a decis executarea pedepsei în regim de detenţie, însă decizia a fost contestată de tânărul care între timp a revenit acasă. Ba chiar s-a şi apucat de „diverse activităţi”, printre care şi profanarea de morminte.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

Luni, 22 Ianuarie 2018
236

Pentru că mai e ceva timp până la începerea festivalului (sfârșitul lui aprilie 2018), iar nerăbdarea e mare, AmFiTeatru 10 propune pînă atunci câte o zi din fiecare...

Un tânăr s-a spânzurat după o ceartă cu iubita!

Luni, 22 Ianuarie 2018
5615

Tânărul de 23 de ani, din satul Mănăstireni, comuna Unţeni, a mai ameninţat şi în trecut că îşi va pune capăt zilelor. Luni a avut o nouă ceartă cu iubita sa şi s-a ...

Botoșani Model United Nations: Au început înscrierile pentru ediţia a șasea BTMUN!

Luni, 22 Ianuarie 2018
203

Au început înscrierile pentru ediţia a 6-a BTMUN, conferinţa internaţională la care participă şi delegaţii străine. Evenimetul va avea loc între 30 martie - 1 aprilie, dar p&...