Tineri judecaţi după ce au vandalizat zeci de morminte în cimitirul Eternitatea!

Patru tineri au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de lângă Judecătoria Botoşani pentru profanare de morminte şi distrugere, după ce au distrus peste 100 de monumente funerare şi au vandalizat zeci de morminte în cimitirul Eternitatea. 

Tineri judecaţi după ce au vandalizat zeci de morminte în cimitirul Eternitatea!

Iulian T., Andrei C., Alexandru N şi Gabriel I sunt acuzaţi că la mijlocul lunii septembrie au distrus 120 de pietre funerare din sectorul dedicat soldaţilor sovietici şi 29 de morminte din cimitir. Unul dintre cei tineri a fost reţinut după comiterea faptei, însă ulterior s-a luat decizia cercetării în stare de libertate.

Cei patru au pus totul pe consum de băuturi alcoolice şi regretă faptele. Zeci de persoane s-au constituit părţi civile în dosar, prejudiciul ridicându-se la câteva zeci de mii de lei. 

Dosarul urmează a fi soluţionat de judecătorii de la Judecătoria Botoşani. Administratorii cimitirului spun că paza este costisitoare şi fapta tinerilor este cea mai gravă din ultimii ani.

Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Unul dintre suspecţi, Andrei C., are antecedente penale, fiind condamnat definitiv, în mai 2016, la executarea unei pedepse de doi ani şi 11 luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru comiterea infracţiunii de furt. Mai mult decât atât, în urmă cu câteva luni, o instanţă a Judecătoriei Botoşani a fost sesizată privind încălcarea obligaţiilor impuse prin condamnare, printre care şi aceea de a frecventa şedinţele de consiliere şi programele de reeducare organizate de Serviciul de Probaţiune.

Cum tânărul nu şi-a respectat obligaţiile, ba a şi plecat prin Europa fără să anunţe şi fără să lase vreo modalitate de a fi contactat, specialiştii Serviciului au sesizat instanţa, solicitând revocarea suspendării executării pedepsei. Propunerea Serviciului de Probaţiune a fost însuşită de instanţă, care a decis executarea pedepsei în regim de detenţie, însă decizia a fost contestată de tânărul care între timp a revenit acasă. Ba chiar s-a şi apucat de „diverse activităţi”, printre care şi profanarea de morminte.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Este dispărută de 5 zile, familia o caută!

astăzi, 13:03
521

Onescu Liliana, în vârstă de 44 de ani, este domiciliată în orașul Flămânzi, județul Botoșani. Pe 14 octombrie 2018, în jurul orei 19.30, a plecat de la d...

Andrei Patache, înaintea meciului de la Mediaș: "Avem entuziasm, însă trebuie să arătăm și pe teren acest lucru"

astăzi, 12:23
76

Fundașul dreapta al FC Botoșani, Andrei Patache, s-a arătat încrezător într-un rezultat pozitiv al grupării locale în duelul de la Mediaș cu Gaz Metan."Terenul de la M...

În arest la domiciliu, după ce a comis un furt în timp ce era sub control judiciar!

astăzi, 11:41
161

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Ripiceni, aflat sub măsura preventivă neprivativă de libertate a controlului judiciar pentru săvârșirea a trei infracțiuni d...