Tânăra care a încercat să dea mită la Permise, condamnată să nu iasă din ţară
BOTOSANI

Botoşăneanca ce a încercat să dea mită la Serviciul Permise pentru a susţine examenul mai repede nu are voie să părăsească ţara decât cu acordul instanţei, în condiţiile în care tânăra muncea în străinătate.

Tânăra care a încercat să dea mită la Permise, condamnată să nu iasă din ţară

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Instanţa a condamnat-o pe tânăra de 26 de ani la opt luni de închisoare cu suspendare, după ce aceasta a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Termenul de supraveghere va fi de doi ani, timp în care Alina M. va trebui să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, de fiecare dată când este solicitată şi să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile. Mai mult, instanţa i-a impus tinerei să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Pomârla pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Alina M. lucra în străinătate şi în toamnă a revenit acasă pentru a-şi lua permisul de conducere. Când a mers să depună dosarul de înscriere, a strecurat 200 de euro în dosar pentru ca funcţionarul Serviciului să o programeze mai repede. Numai că angajata de la Ghişeu a anunţat conducerea Serviciului care, la rândul său, a alarmat lucrătorii Direcţiei Judeţene Anticorupţie.

Tânăra a recunoscut totul şi a fost de acord cu recunoaşterea vinovăţiei în instanţă, în schimbul reducerii pedepsei. Funcţionara care a denunţat-o a fost premiată de Instituţia Prefectului pentru cinstea de care a dat dovadă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
588

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
107

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...